شاید با شخصی در ارتباط باشید که مجبورید با او کار کنید و یا عضوی از خانواده ای باشد که می خواهید با او صلح کنید. به هر دلیل باید ناسازگاری او را خنثی کنید. مشاور خصوصی خوب بیان میکند که اگر فردی بیدلیل از شما خوشش نمیآید، به این علت است که او از خودش خوشش نمیآید و دل خوشی از خودش ندارد. علت این که کسی از خودش خوشش نمیآید این است که از عشق به خود یا عزت نفس بی بهره است. و این باعث میشود که وی دنیا را از چشم مخدوش نگاه کند. هرگاه شخصی رفتار گستاخانه یا ظالمانه با شما داشته باشد، اغلب علت آن یکی از ترکیبی از 3 مورد زیر است:
یک) این فرد تصور می کند شما از وی متنفرید.
شاید شما ندانسته و یا ناخواسته نسبت به وی بیتوجهی کرده اید، یا شاید او نگاه، گفتار یا رفتاری از سوی شما را به اشتباه تعبیر کرده است. فردی که از عزت نفس پایینی برخوردار است به راحتی می تواند به این نتیجه برسد که شما او را دوست ندارید.
دو) او شما را تهدیدی برای خود احساس می کند.
حسادت از ویژگیهای بارز یک شخص با عزت نفس کم است. و شاید شما او را به یاد چیزی می اندازید که خواهان آن است ولی از آن بی بهره است. او برای جبران کردن این احساس کمبود، خصلت های منفی و ناپسند را با شما پیوند میدهد و به خاطر همان از شما متنفر میشود.
سه) او از شما خصلتهایی میبیند که از آنها بیزار است .
به همین دلیل از شما متنفر میشود، زیرا شما او را به یاد چیزی میاندازید که در خود سراغ دارد و از آن بیزار است.
راه حل روانشناسی چیست ؟
طبق نظر دکتر روانشناس ایرانی متنفر بودن از کسی که نه تنها ما را دوست دارد، بلکه برایمان احترام نیز قائل است، بسبار بسیار دشوار است. آیا تا به حال برایتان پیش آمده که کسی از شما تعریف کند که از او خوشتان نمیآید؟ و یا دربارهی موضوعی با شما مشورت کند؟ در این صورت شما حس خواهید کرد که احساساتتان را نسبت به او بازنگری کنید. و در این حالت ترجیح میدهید که طرز فکر خود را نسبت به او تغییر دهید و با خود بگویید که انقدرها هم آدم بدی نیست! در واقع اگر بفهمیم که کسی ما را تحسین میکند، به ما احترام میگذارد، ما نیز به طور متقابل همین کار را خواهیم کرد.
مرحلهی اول) احترام متقابل برقرار کنید.
برای این که طرز فکر کسی را نسبت به خودتان اصلاح کنید به فرد دیگری که از نزدیکان مشترکتان است بگویید که به چه علت از صمیم قلب او را دوست دارید و احترام میگذارید و یا چقدر برای کاری که انجام داده، تحسین میکنید. زمانی که این خبر به گوش او برسد، به سرعت مهر شما در دل او جا میگیرد. این شخص میتواند همکار، همسایه، دوست، خواهر و برادر و .... باشد . و از تحسین شما خشنود خواهد شد. در حالت کلی ما به افرادی گرایش داریم که از نظر باورها ، عقاید، و سلیقهها مشابه باشد و درواقع شباهتها و وجوه مشترک هستند که از نظر روانی ما را به هم پیوند میدهد. سعی کنید موارد مثبت و مشترک را پیدا کنید زیرا که موارد منفی خاطرههای منفی را یادآورر خواهد شد.
مرحلهی دوم)بگذارید او به شما کمک کند.
طبق گفتهی بهترین روانشناس بالینی وقتی خودمان را وقف کسی یا چیزی بکنیم یعنی وقت و انرژی یا توجه مان را به آن معطوف کنیم خود را بیشتر به آن وابسته و نزدیک احساس میکنیم. زمانی که میبخشیم، احساس بهتری نسبت به خودمان خواهیم داشت، زیرا به این ترتیب احساس میکنیم که از تسلط و استقلال برخورداریم.
مرحله ی سوم) به او نشان دهید که در مقام انسان چه نقایص و کاستی هایی دارید.
تحقیقات، نکتهی جالبی را دربارهی اختلافات انسانها نشان میدهند. ما اغلب برای این که کسی را به خودمان علاقه مند کنیم، سعی میکنیم خودمان را در نظرش بزرگ جلوه دهیم . اما تحقیقات نشان میدهد که در مواجهه با شخصی که احساس میکند از سوی شما تهدید شده، بهترین رفتار این است که نقایص و کاستی های خودتان را ابراز کنید. و در نتیجه اطلاعاتی را دربارهی خودتان به طرف مقابل میدهید و این نشاندهندهی تواضع، صداقت و اعتماد است و ذکر این نکته که همهی انسانها نقص و کاستی هایی دارند و هیچکس کامل نیست. این سه ویژگی ها هرگونه شخصیت ناسازگار را به بهترین نحو برطرف و خنثی میسازد.
به طور خلاصه میتوانیم بگوییم که فردی زمانی میتواند از شما متنفر باشد که او احساس کند شما از او متنفر هستید، و یا شما را تهدیدی برای خودش می داند و شما او را یاد خصلت هایی از خودش میاندازید. و راه حل این است که کاری کنید که این فرد نبست به خودش احساس حوبی پیدا کند و این زمانی امکان پذیر است که او را تحسین کنید، و کمک کند و خودتان را همانگونه که هستید به او نشان دهید و این کارها باعث می شود که او به این نتیجه یرسد که شما باعث شدهاید که او نسبت به خودش احساس خوبی داشته باشد و طرز فکرش دربارهی شما تغییر خواهد کرد و در نتیجه فرد خوبی هستید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی مهارت های فردی ، اجتماعی و خانوادگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره انتخاب نو در ارتباط باشید و مشاوره و مهارت های لازم را از سوی متخصصان مربوطه در زمینهی روانشناسی دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید