گاهی دیده شده است که جوانان بنا به دلایلی ازدواج را بر خود تحمیل می کنند که نتایج خوبی را به دنبال ندارد و برای آشنایی شما این عوامل را ذکر می کنیم تا هیچ وقت مجبور به تبعیت از آن ها نشوید.
فشارهای خانواده:
طبق مطالعات مراکز مشاوره ازدواج گاهی خشونت پدر، پرتوقعی مادر، دعواهای والدین و فشارهای برادر و خواهر ، تنگنا های مالی در خانواده و .... شخص را به ازدواج نادرست وا می دارد. ولی شرایط فعلی برای او گذرا و شرایط بعدی در زندگی زناشویی همیشگی هستند.
یافتن حامی:
دختری که احساس می کند در خانه پدری اش حمایت نمی شود، برای یافتن حامی، به ازدواج نا مناسب تن می دهد.
از دست دادن فرصت ها:
گاهی با کمی بالا تر رفتن سن، نگران از دست دادن فرصت ها می شود و می ترسد که دیگر فرصتی برای ازدواج نباشد و با همین فکر به کسی که شرایط مناسب را ندارد، پاسخ مثبت می دهد.
باز کردن راه دیگران:
خواهد بزرگ تر، چون خود را مانع ازدواج خواهر کوچک تر می بیند، بدون توجه به شرایط طرف مقابل با او ازدواج می کند تا موانع ازدواج خواهرش را از بین ببرد. و این گونه خود را گرفتار ازدواج اشتباه می کند.
عقب ماندن از دیگران:
دختر یا پسری که دوستانش ازدواج کرده اند و احتمالا فرزندانی هم دارند ، وسوسه می شود که با نبود شرایط ازدواج کند تا از دیگران عقب نماند به ویژه اگر در معرض گوشه و کنایه دیگران باشد.
لجبازی:
گاهی ممکن است فرد از سر لجبازی و فقط به خاطر این که با کسانی که او را ازدواج منع کرده اند ، و یا هر مسئله دیگری به رغم نداشتن شرایط با او ازدواج می کند.
ترحم:
طبق نظر مشاور روانشناس تهران در مواردی فرد از ترس دل شکستگی طرف مقابل و یا به سبب ترحم و دلسوزی با او ازدواج می کند. در حالی که فرد می داند با طرف مقابل همسان نیست و ناراحتی ها با ازدواج کردن بیشتر خواهد بود و ازدواج موفقی نخواهد داشت.
بسیاری از موارد دیگر هستند که افراد ممکن است بر اساس آن ها دست به ازدواج بزنند و زندگی خود را خراب کنند و شکست را تجربه کنند به همین دلیل در انتخاب خود باید دقت کنند و به ویژگی های لازم برای ازدواج اهمیت قائل باشند. این ویژگی ها عبارت اند از:
رشد جسمانی:
در شناخت میزان رشد جسمانی دختر و پسر،بین رشد جسمانی و سازگاری های روانی و اجتماعی فرد ارتباط نزدیک وجود دارد. رشد جسمی در میزان و الگوی رشد جسمانی ، گوناگونی های بسیاری را به همراه دارد .
رشد عقلانی:
رشد عقلی عبارت است از مجموعه ای فعالیت های فرد که به ادراک، فهم ، تشکیل مفاهیم، بررسی معانی، تفکر و تعقل، برنامه ریزی، تعیین هدف ئ انتخاب راهبردهایی برای رسیدن است. اندیشه، دیدگاه و نگرش فرد نسبت به زندگی جنبه عقلانی شخصیت فرد است. رشد فکری پس از بل.غ جسمانی رو به تکامل می رود و فرد بعد از بلوغ استعدادها، توانایی ها و امکانات محیطی خود را بهتر می شناسد و نسبت به شخصیت خود بیشتر آگاهی می یابد. فردی که دارای رشد عقلی است می داند که چرا ازدواج می کند و از مسائل درک بهتری دارد و در زندگی دارای هدف ایت و برای رسیدن به آن تلاش می کند و انتظاراتش از دیگران واقع بینانه بوده و توانایی حل مسئله را دارد و همچنین در مواجهه با مشکلات توانایی حل مسائل را دارد و فردی مسئولیت پذیر است.
رشد عاطفی:
در کنار عقل عواطف و احساسات نیز اهمیت دارد زیرا که در زندگی مشترک عواملی مانند مهر، محبت و عواطف و توانایی ابراز همه ی آن ها اهمیت ویژه ای دارد. فردی که به رشد عاطفی رسیده است توانایی مدیریت هیجان ها و احساسات خود را دارا می باشد و ابراز خشم، ترس، گریه و ناراحتی و حتی شادی و محبت را به خوبی کنترل می کند.
رشد اجتماعی:
طبق مطالعات مرکز روانشناسی خانواده فردی که از رشد اجتماعی برخوردار است روابط اجتماعی را بهتر درک می کند و به دیگران احترام می گذارد و حقوق آن ها را محترم می شمارد و نقش، وظایف و مسئولیت هایش را به نحو احسن انجام می دهد و ارزش ها و نگرش های خود را به خوبی می شناسد و به نگرش های همسرش نیز احترام قائل است.
رشد اخلاقی:
از شرایط لازم برای ازدواج رشد اخلاقی است. زیرا که زندگی مشترک مانند هر ارتباط اجتماعی دیگر بین انسان ها با در نظر گرفتن ارزش های اخلاقی و معنوی زن و مرد است که خوشبختی آن ها را به همراه خواهد داشت و آرامش و سلامت بیشتری را تجربه خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آمادگی برای ازدواج و موفقیت در آن با مطب مشاور در ایران در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید