روانشناس خانواده می گوید ازدواج های نا موفق تاثیر بسیار بدی بر کودکان می گذارد . اما ارتباط بین مشکلات زناشویی و مشکلات رفتاری در کودکان بسیار پیچیده است. طبق نظر دکتر روانشناس خانواده و روانشناس کودک کلینیک روانشناسی انتخاب نو ضرورت های روزمره بزرگ کردن کودکان ، بر هر ازدواجی فشار وارد می سازد ، به ویژه اگر بچه ها کوچک باشند. دکتر روانشناس کودک اشاره می کند که بعضی از اختلافات زناشویی به خاطر داشتن کودکی بسیار بد قلق به وجود می اید. مشاور روانشناس کودک در ادامه بیان می کند که روابط بین زن و شوهر ها به دلیل داشتن کودکان بد قلق تحت فشار قرار می گیرد، زیرا هیچ یک بر سر مسائل اساسی تربیت فرزندانشان با دیگری توافق ندارد ؛ مسائلی از قبیل چه رفتارهایی باید اصلاح شود ، چه روشی باید برای تربیت کودکان اتخاذ کرد، توسط چه کسانی ، چقدر ، و یا این که والدین چقدر از وقت خود را باید با فرزندانشان بگذرانند؟  همه ی اینها مواردی هستند که هر پدر و مادری باید از آن ها آگاهی یابد و یک روانشناس کودک خوب در مرکز روانشناسی انتخاب نو می تواند در این راه برای والدین کمک کند. طبق نظر روانشناس خانواده خوب وقتی که هر دو ی آن ها از مهارت های جدید تربیت کودک آگاهی پیدا می کنند ، نزاع بین آن ها به سادگی پایان می یابد . هنگامی که زن و شوهر بر تدابیر عملی جهت رسیدگی به یک مشکل اتفاق نظر داشته باشند ، اختلافات بین آن ها تقریبا از بین می رود.

بر اساس مطالعات روانشناسی کودک و روانشناسی خانواده ، کودکان غالبا از این که پدر و مادرشان در مواردی خاص روابط ضعیفی با یکدیگر پیدا می کنند و یا این که بی پرده به یکدیگر خشونت نشان می دهند ، بسیار رنج می برند . دکتر روانشناس ، خانواده هایی را معرفی می کند که در آن ها پدر و مادر بی پروا در مقابل چشمان فرزندان مدام با یکدیگر دعوا می کنند و بر سر هم فریاد می زنند، اثرات متفاوتی بر فرزندان پسر و دختر می گذارند. پسر ها ممکن است رفتارهایی جامعه ستیز مانند پرخاشگری از خود نشان دهند ، در صورتی که دخترها مضطرب ، گوشه گیر و افسرده می شوند.


 

 

مشاور روانشناس خانواده در مرکز مشاوره خانواده به خانواده هایی که پدر و مادر روابط خوبی ندارند و به طور مستقیم و غیر مستقیم روی کودکان تاثیر می گذارند ، کمک می کند. کودکان مستقیما تحت تاثیر قرار می گیرند . زیرا شاهد دعوای پدر و مادرشان هستند. این مسئله برای کودکان خیلی دردناک است، چون آن ها دوست دارند پدر و مادرشان همیشه خوشحال باشند. غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می گیرند زیرا پدر یا مادری که نگران وضعیت خانواده است ( به خصوص مادر) ممکن است افسرده شود، ساعات کمتری را با کودکان خود بگذراند و حتی ناسازگار تر و تندخو تر شود.

بر اساس نظر بهترین روانشناس خانواده کودکان در محیط خانوادگی مثبت ، گرم و پر از عشق و محبت ، خوب رشد می کنند؛ خانواده هایی که در آن پدر و مادر مانند اعضای یک تیم در امور مربوط به تربیت فرزند خود در کنار یکدیگر تلاش می کنند. هنگامی که اختلافات جدی بین زن و شوهر مانع به وجود آمدن چنین محیطی شود ، هر دوی آنان احتیاج به مشاوره خانواده پیدا می کنند. کودکانی که در کنار والدینی زندگی می کنند که نزاع های شدید و بی پروا بین آنان وجود دارد ، از لحاظ عاطفی کاملا سست و ناپایدار هستند.

مشکلات عاطفی والدین

بیشتر والدین به خوبی می دانند که خلق آن ها نحوه ی ارتباطشان با کودکانشان را تحت تاثیر قرار می دهد. در ضمن رفتار فرزندانمان بر احساسی که ما نسبت به خودمان به عنوان یک شخص یا به عنوان پدر یا مادر داریم اثر می گذارد . بنابراین تعجبی ندارد اگر بگوییم که مشکلات عاطفی والدین ممکن است بر رفتار کودکان تاثیر بگذارد.

فشار روانی و تربیت کودک

طبق نظر مشاور خانواده والدین امروزی هرروز با فشار های روانی جدید و مختلف مواجه می شوند که بعضی از آن ها ممکن است بر روابط خانوادگی تاثیر بگذارد. این فشار های روانی شامل مشکلات اقتصادی ، مسکن ، مسائل مربوط به ایاب وذهاب ، فشار های روانی کاری ، درگیری با همسایگان ، مشکلات مربوط به نقل مکان کردن به جای جدید ، مرگ همسر ، عدم صمیمیت ، طلاق ، بازگشت به کار بعد از بچه دار شدن است. بیشتر خانواده ها به راحتی با این فشار های روانی کنار می آیند و کودکانشان به طور نامطلوبی تحت تاثیر این مسائل قرار نمی گیرند. اما هر چیزی که جریان عادی زندگی در خانواده را برای مدت طولانی مختل کند ، ممکن است برای بچه هایی که امنیت و پیشبینی پذیری را دوست دارند ، ناراحت کننده باشد. در چنین شرایطی ممکن است کودکان بی قرار و نا آرام شوند و مهار کردن آن ها بسیار دشوارتر است.

 


 

نگرش اعتقادات و انتظارات والدین

از آن جایی که تربیت کودک کاری بسیار پیچیده است کمک گرفتن از دکتر مشاور کودک و روانشناس مشاور خانواده مرکز روانشناسی و مشاوره انتخاب نو بسیار مفید خواهد بود. نگرش اعتقادات و انتظارات والدین از بچه ها و بزرگ کردن آن ها بر نحوه ی تربیت فرزند تاثیر می گذارد . الگوهایی که پدر و مادر والدین هنگام کودکی به آن ها داده اند ، تجربه شخصی آن ها در رابطه با کودکان ، عقاید همسر و رسانه های گروهی ، نظرات والدین را شدیدا تحت تاثیر قرار می دهد . بعضی از اعتقادات معمول والدین درباره کودک باعث دشوار شدن امر تربیت و پرورش کودک می شود.