خشونت قرار نیست همیشه به شکل جار و جنجال ظاهر شود، گاهی خشونت های عاطفی و خاموش مخرب تر و کشنده تر از خشونت های بارز هستند. که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

دروغ:

طبق نظر دکتر روانشناس دروغ اولین و بدترین نمود خشونت در رابطه است و از هر نوعی که باشد عدم صداقت را نشان می دهد و سلامتی رابطه را تهدید می کند. دروغ هایی که فرد همه روزه سرهم می کند و طرف مقابل را به بازی می گیرد به تدریج ارزش ها و اعتماد متقابل در روابط را خراب می کند.

بد قولی:

دادن وعده های توخالی که فرد سعی می کند از این طریق زمان را به نفع خود خریده و اعمال و رفتارهای خود را موجه جلوه دهد اما به زودی تبدیل به چوپان دروغگویی می شود که دیگر هیچ یک از افراد خانواده حرف هایش را باور نمی کنند و در نتیجه کار به جدایی روانی و عاطفی می کشد.

عدم مشورت و تک روی:

بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج عدم مشورت با همسر موجب می شود که او در حاشیه قرار بگیرد و خود را موجودی بی ارزش بپندارد و در نهایت به شما و امور خانواده بی تفاوت شده و در نتیجه فاصله عاطفی ایجاد می شود. مشورت کردن باعث احساس مفید بودن و تقویت اعتماد به نفس در زوجین شده و همه خود را در مسائل مشترک سهیم و مسئول می دانند همچنین باعث می شود در صورت شکست احتمالی اقدام فردی از توجیه و ... در امان باشید.

عدم توجه و درک متقابل:

مورد توجه قرار گرفتن و درک شدن جزو نیازهای زیستی و پایه ای هر انسان است و برآورده نشدن این دو نیاز اساسی موجب احساس پوچی و بی کفایتی فرد شده و باعث می شود که نتواند نقش همسری را به خوبی ایفا کند و بی اهمیت جلوه دادن این مورد خطر های زیادی را به همراه دارد و عدم درک، نبود همدلی و عدم توجه کافی به طرف مقابل رابطه را سست و خراب می کند. 

عدم حضور و ازدواج با شغل:

همانقدر که کنار هم بودن در خانه و بیرون از خانه روابط زناشویی را مستحکم می کند به همان نسبت عدم حضور مفید هر کدام از زن و مرد در خانه و گذران اوقات به تنهایی و یا با دیگران می تواند موجب فاصله عاطفی، روانی و جنسی شود. اغلب مردان عدم حضور خود را با تلاش در بیرون در جهت تامین رفاه خانواده توجیه می کنند و در مقابل ، زنان نیز رفع تنهایی خود را به بهانه خرید های روزانه یا سر کردن با دوستان جبران می کنند. و در واقع نشان از فرار روابط زناشویی و عدم لذت از با هم بودن است ولی این به این معنا نیست که زوجین هیچ برنامه ای برای خود نداشته باشند ولی زیاده روی در آن مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

ازدواج با گوشی، کامپویتر و رسانه ها:

طبق نظر مشاور خانواده متاسفانه وابستگی انسان ها به گوشی و شبکه های مجازی یکی از معضلات اساسی زندگی شده و مشغول شدن فرد با چیزهایی مثل گوشی، تلویزیون یا غیره زمانیکه حالت افراطی پیدا می کند خبر از شکاف عاطفی عمیقی می دهد که هر روز شکل تخریبی بیشتری به خود می گیرد بنابراین غرق شدن در هر کدام از این رسانه ها نشان از مشکلات فردی یا بین فردی داشته و می تواند آسیب های جبران ناپذیری را در روابط زوجین به جای بگذارد.

نادیده انگاری:

یکی از مخرب ترین و کشنده ترین روش های خشونت نادیده انگاری طرف مقابل است. ا آن جایی که مهم بودن و مورد توجه قرار گرفتن از نیازهای مهم هر انسانی است لذا نادیده گرفتن احساسات، ارزش ها ، اعتقادات، نیازها و شخصیت طرف مقابل موجب می شود که شدیدا احساس اضطراب، خشم، طرد شدگی ، ناکامی،درماندگی و افسردگی نموده و زندگی برایش پوچ باشد. و هویت خود را از دست داده و مرتکب اشتباهات و رفتارهای غیر معقول فراوانی می شود که به دور مخرب رابطه می انجامد.

قهر کردن:

گاهی بین دعواهای زوجین دیده می شود که به هر بهانه ای تا ساعت ها و حتی روز ها قهر می کنند و این امر در ابتدا به صورت قهر و آشتی های زناشویی اهمیت خود را نشان نمی دهد. ولی هنگامی که به صورت عادت رفتاری ثبت شده و به شکل خرده فرهنگ خانوادگی درآمد، می تواند آثار مخربی بر جای بگذارد زیرا که موجب قطع ارتباط عاطفی بین آن ها می شود و این برای رابطه زناشویی بسیار خطر ناک است.

عدم شناخت ویژگی ها و نقش های مقابل:

بی سوادی جنسی و عاطفی و آشنا نبودن به ویژگی های طبیعی جنس مخالف و همچنین عدم آشنایی به نقش خود و طرف مقابل در زندگی مشترک موجب تعارض و اختلافات فراوانی در خانواده گشته و طرفین موجودیت یکدیگر را به رسمیت نشناخته و باعث مناقشات و کشمکش های بی پایان و خسته کننده می گردد که در نهایت به جدایی و طلاق عاطفی و طلاق واقعی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مرکز مشاوره در تماس باشید.