زمانی که ازدواجی با شکست رو به رو می شود تاثیر آن بر خانواده و کل جامعه گیربان گیر است و تاثیری که دارد منفی است. به همین دلیل محققان مراکز مشاوره همواره توصیه می کنند که در ازدواج خود دقت کنند و دست به هر تصمیمی با هدف ازدواج نزنند. برخی از اهداف برای ازدواج مفید و سودمند و درست بوده و برخی دیگر کاملا اشتباه هستند و می تواند آسیب های زادی را به هر دو طرف و خانواده ها و در نهایت جامعه بزند. به همین دلیل افراد باید از هدف خود برای ازدواج اگاه باشند و با باور های درست دست به انتخاب بزند. در ادامه به برخی از اورهای و هدف های اشتباه برای ازدواج اشاره می کنیم که عبارت اند از:
ازدواج به خاطر سود مادی:
در بحث روانشناسی خانواده این نوع باور برای ازدواج ، بسیار زشت و بی نتیجه است. کسی که به همسر خود به عنوان اعتبار بانکی نگاه می کند، چطور می تواند به او محبت کند ، او را دوست داشته باشد و به نیازهایش پاسخ دهد و نسبت به او وفادار بماند. متاسفانه در اطراف خود جوانانی را می بینیم که به دنبال به دست آوردن دل دختران و پسران پولداری هستد که به وسیله ی آن ها به آرزوهای خودشان برسند. دختران و پسذانی که امکانات مادی خوبی دارند ، باید انگیزه ی نامزدشان را به دقت بررسی کنند. شاید آن فرد گرفتار اشتباهی است که بعدا هر دوشان را پشیمان خواهد کرد.
ازدواج به خاطر فرار از خانه ی والدین:
این نوع ازدواج ها معمولا از چاله به چاه افتادن است. دختر یا پسر جوان می خواهد که از شر زور گویی، فقر، بیکاری، و به هم ریختگی حاکم در خانواده خود فرار کند. و زمانی که انگیزه ی او صرفا فرار باشد دیکر مقصد مهم نیست. در حالی که در ازدواج مقصد موضوع اصلی است. وقتی فردی می خواهد ازدواج کند نباید به این مسئله بیندیشد که از چه محیطی خارج می شود بلکه باید حواس خود را به این موضوع معطوف کند که به چه محیطی وارد می شود زیرا که بحث یک عمر زندگی مشترک است.مشاور پیش از ازدواج در این زمینه می گوید متاسفانه اغلب دختران و پسرانی که به خاطر فرار از خانه ی والدین تن به ازدواج می دهند، طولی نمی کشد که به همان جا باز می گردند و البته با شرایط بد تر زیرا که نام طلاق و شکست را نیز باید تحمل کنند و موضوع طلاق خود باعث آسیب های زیادی به فرد می شود. هر چقدر که فرد در خانه والدین تحت فشار باشد این دلیلی برای ازدواج نیست و بدون فکر باید به خانه ی فرد دیگر برود. پس از تصمیم ازدواج برای فرار خانه دوری کنید و زمانی که فرد مورد نظر را یافتید، بدون احساس رهایی و فرار به دقت آن را بسنجید و بعد تصمیم به ازدواج بگیرید. اگر با فردی در رابطه هستید که با والدینش رابطه ی خوبی ندارد باید مطمئن شوید که قصد او فرار نیست زیرا در غیر این صورت عشق و علاقه ی او به شما واقعی نیست و فقط به خاطر فرار از والدین است به همین دلیل هر دو طرف باید بررسی کنند که هدف فرد از ازدواج چیست.
ازدواج به خاطر رفع تنهایی:
روانشناسی خانواده نشان می دهد تعداد زیادی از جوان های در آستانه ی ازدواج دلیل اتخاذ چنین تصمیمی را عامل فرار از تنهایی عنوان می کنند که متاسفانه این عامل نیز دردسرساز است. فردی که در دوران نوجوانی خود نمی تواند دوست، کار، درس و تفریحی فراهم کند و برای پر کردن اوقات فراغ خود ازدواج می کند شایسته ی همسری نیست. این قبیل افراد همسر خود را فقط برای ارضای نیاز ها و کمبود های خود از قبیل عدم اعتماد به فس، خود کم بینی و .... می خواهند و بدون این که به مسئولیت های ازدواج و تعهدات آن فکر کنند بی تابانه و بی صبرانه به دنبال کسی می گردند تا نارسایی ها و نقص های رفتاری و روانی خود را جبران کنند. معمولا افرادی که با این انگیزه برای ازدواج پیش قدم می شوند به سرعت از همسر خود سرد شده و به دیگران روی می آورند.
مشاور پیش از ازدواج اشاره می کند که رابطه ی میان زن و شوهر بسیار شگفت انگیز بوده و زمانی که به ازدواج های اطراف خود گاه می کنیم متوجه می شویم که هر کس برای انتخاب شریک زندگی خود معیارهایی دارد و هرکس بنا بر دلیلی تصمیم به ازدواج گرفته است. با ازدواج ما متعهد می شویم که یک عمر در سختی ها و آرامش و در بیماری ها و سلامتی و در خوشی و ناخوشی و هر پستی و بلندی در کنار هم باشیم اما آیا هدف شکا از ازدواج واقعا این موضوع است و یا درگیر با باور های اشتباهی هستید که به خاطر آن ها تصمیم به ازدواج گرفته اید؟ برای رهایی از این مشکل لازم است که با فردی متخصص در ای زمینه صحبت نید و باور ای اشتباه را شناسایی کنید و آ ها را حذف کنید و با معیار های درست دست به انتخاب همسر خود اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بامراکز مشاوره در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید