گرمای هوا باعث می شود که ما انسان ها احساس بی حالی داشته باشیم و نتوانیم فعالیت هایی که در گذشته انجام می دادیم را به همان صورت انجام دهیم . اما این گرما باعث به وجود آمدن مشکلات دیگری می شود که می توان به کلافه شدن ، عصبانیت و پرخاشگری و تحریک پذیری اشاره کرد . برخی از تحقیقات نشان می دهد که گرمای هوا می تواند در عصبانیت نقش داشته باشد .
گرمای هوا چه تاثیری به پرخاشگری می گذارد ؟
مطالعات روانشناختی و آزمایش هایی که در کلینیک های مشاوره انجام شده است نشان می دهد که سر و صدای زیاد ، ازدحام و شلوغی ، گرما همگی باعث افزایش پرخاشگری و عصبانیت می شوند برخی از افراد در کنترل عصبانیت خود به اندازه افراد دیگر تواناای ندارند و چنین افرادی در موقعیت هایی که گفته شد راحت تر از کوره در می روند و عصبانی می شوند . طبق نظر مشاورین روانشناسی دمای بالا باعث می شود که همدلی افراد نیز کاهش پیدا کند و افراد در گرما کمتر از مواقع دیگر به کمک افراد و همدلی کردن با آن ها می پردازند
آیا گرما در ایجاد اختلال های روانی نقش دارد ؟
تحقیقات نشان می دهد که هر چقدر که هوا به گرمی پیش می رود ممکن است افراد اضطراب بیشتری را در خود احساس کنند . زیرا گرما باعث می شود که برخی از حالت های اضطراب وحشت زدگی در انسان ها بروز کند . برای مثال ، تعریق ، تپش قلب بالا ، احساس تنگی نفس ، لرزش و بسیاری از موارد دیگر که ممکن است بر اساس گرما ایجاد شده باشند اما نشانه هایی از اضطراب وحشت زدگی نیز هستند .و اگر افراد از خود مراقب نباشند ممکن است به میزان بالایی این علایم را داشته باشند . از این رو مصرف آب به اندازه کافی ، خواب کافی و تغذیه ی سالم می تواند شرایط بهتری را برای افراد در روز های گرم سال ایجاد کند . علاوه بر اضطراب اختلال روانشناختی دیگری که می تواند با تغییرات آب و هوا دیده شود افسردگی می باشد . که به علایم افسردگی ایجاد شده به خاطر تغییرات فصلی را افسردگی فصلی می گویند و بر اساس آب و هوا خلق و خو را نیز تغییر می دهد . علایمی نظیر تغییر در الگو های خواب و بیداری و تغییر در میزان غذا خوردن به خاطر گرما می تواند باعث بروز عصبانیت شود زیرا اگر خواب کافی نباشد و تغذیه مناسب به بدن نرسد فرد احساس خستگی مفرط و بی حالی کرده و در نتیجه با رفت و آمد به بیرون از خانه و فشار های اجتماع و گرما و ازدحام رفتار های عصبی و پرخاشگری مشاهده می شود . واکنش منفی به گرما در همه ی افراد وجود دارد و اگر در چنین روز هایی عصبانی بودید حالت طبیعی خواهد بود . اما برخی از افراد بیشتر از افراد عادی رفتار های خشونت آمیز را از خود نشان می دهند که ممکن است آسیب هایی را به همراه داشته باشد .
چه چیزی خشم را راه اندازی می کند ؟
طبق نظر مشاوران مرکز کنترل خشم برای بررسی خشم باید بدانید که چه عواملی خشم شما را تحریک می کند بعضی از راه انداز های خشم عبارت است از استرس زیاد ، ترسیدن یا نگران شدن ، احساس گناه ، تحت فشار بودن ، عجله داشتن ، خسته بودن و ... بر اساس مطالعات خانواده درمانی گاهی رفتار همسر ، شریک ، فرزندان ممکن است که عصبانیت شما را تحریک کند در آب و هوای گرم ممکن است ناله کردن اطرافیان ، فریاد کشیدن آن ها ، جلوه های صورت و ... ممکن است راه انداز های خشم شما باشد . هیجان زدگی ، عرق کردن ،انقباض عضلات ، تند تند نفس کشیدن ،درد شکم و بسیاری از حالات دیگر که در هنگام عصبانیت با آن ها رو به رو می شویم . به عبارتی حالت های گفته شده نشان از زبان بدنتان و به وجود آمدن خشم در شما خبر می دهد زمانی که افراد نسبت به زبان بدن خود آگاه باشند می توانند کنترل جدی به خشم خود داشته باشند و باعث می شود که عهده دار احساسات خود باشند . وقتی خشمگین هستید باید عهده دارش باشید . نمی توان گفت که می توان آن را به حالت کلی خاموش کرد می توان عهده دار آن شد و آن را فرو نشاند و یا ابراز کرد و یا حتی آن را ارزیابی کرد .
زمانی که دچار مشکل شده ایم واکنش آنی به خشم را خواهیم داشت . اما باید تشخیص دهید که در حال خشمگین شدن هستید اما نباید خشم خود را بروز دهید و زمانی که حس می کنید در حال عصبانی شدن به فرد دیگری از خانواده و یا اجتماع هستید بسیار با اهمین خواهد بود که برای مدتی کوتاه آن جا را ترک کرده و قبل از عمل فکر کنید . در طول این زمان نباید خودتان را سرزنش کنید که چرا عصبانی شده اید این مسئله کمکی به ما نخواهد کرد و بلکه احساس بدتری را نیز ایجاد خواهد کرد . آن چه که اهمیت دارد این است که تمرکز بر احساسی بهتر داشته باشیم تا بر خشم خود غلبه کرده و بتوانید به طریقی مثبت با مشکل مواجه شویم و به این فکر کنیم که چه چیزی در پیش رو داریم و چه می توانیم بکنیم تا همه چیز بهتر پیش برود .
دیدگاه خود را بنویسید