اضطراب های مشکل افرین که میتواند عملکرد های فرد را تحت تاثیر قرار میدهد شامل موارد زیر است:
اختلال اضطراب جدایی:
اضطراب جدایی در روانشناسی رشد در کودکان از 12 تا 18 ماهگی طبیعی است. و انتظار میرود پایان 24 ماهگی این اضطراب از بین برود.و باید به صورت ایمن باشد. اما در برخی از کودکان به صورت ایمن پایان نمی یابد و تبدیل به دلبستگی نا ایمن میشود. و حتی ممکن است همین دلبستگی نا ایمن خود به خود از بین برود ولی اگر از بین نرود سبب افسردگی و بیش فعالی می شود. دکتر روانشناس بیان میکند که اگر که فرد مدام دغدغه های ذهنی درباره ی سلامت عزیزانش دارد و کابوس هایی با این محتوی دارد و نگران است که عزیزانش تصادف کند دچار بلایای طبیعی شوند و .... و معمولا بیرون از خانه نمی مانند و می خواهند که زود به خانه برگردند در گیر این اختلال هستند.
پنیک:
در این نوع اضطراب به فرد حمله دست می دهد که با علایم فیزیولوژیک همراه است. مانند تنگی نفس، ضربان قلب، تعریق، مور مور شدن بدن، و در حالت شدید با مسخ شخصیت و واقعیت همراه است. پنیک معمولا بعد از یک دوره طولانی از استرس به وجود می آید و می تواند به تنهایی باشد و یا با اختلالات دیگر همراه است. بهترین راه درمان تنفس آموزی ، یوگا و ریلکسیشن می باشد.
آگورافوبیا:
منظور از آگورافوبیا این است که فرد در محیط های باز یا بسته احساس نا امنی می کند و در این محیط ها فکر میکند که گیر کرده و نمی تواند خودش را نجات دهد و در چنین مکان هایی تمام توجهش به در خروجی است. عمدتا این افراد در چپنین شرایطی قبلا تجربه ی گیر کردن را داشته اند و این تجربه ی تلخ باعث شده که وقتی در این محیط ها قرار می گیرند می ترسند که دوباره آن را تجربه کنند.
ترس از فضای بسته:
بر اساس گفته ی روانشناسان بالینی نوعی اختلال اضطرابی است که فرد وقتی در محیط های بسته قرار می گیرد ، می ترسد و احساس خفگی دست می دهد و این ترس کاملا غیر منطقی می باشد. و ترس فرد با موقعیت همخوانی ندارد و تلاش می کند که در این موقعیت ها قرار نگیرد.
ترس از تاریکی:
در حالت کلی آدم ها از تاریکی خوششان نمی آید زیرا که احساس می کنند روی امور کنترل ندارند و احساس نا امنی می کنند اما اگر میزان این ترس به شکل زیادی باشد که علایم اضطرابی را به همراه دارد و این ترس متناسب با موقعیت نیست. و تپش قلب، تعریق، مشکلات گوارشی ، خواب نا مناسب را تجربه می کند.
اضطراب اجتماعی:
اضطراب اجتماعی یعنی فرددر محیط هایی که جمعیت زیادی حضور دارند و یا نا آشنا هستند علایم فیزیولوژیک مانند عرق کرن، لرزیدن صدا ، و در موارد شدید تر غش کردن و .... را تجربه می کنند و می توان گفت که روی خودشان کنترل ندارند و نمی توانند صحبت کنند که در این مورد نیز معمولا با بهبود و افزایش اعتماد به نفس فرد می تواند شرایط بهتری را برای او ایجاد کرد.
اختلال اضطراب فراگیر:
طبق نظر بهترین مشاور اضطراب بیش از حد در مورد حوادث روزمره زندگی بدون آن که فرد واقعا دلیل منطقی برای اضطرابش داشته باشد. و این نگرانی منطقی نیست و می تواند درباره ی مسائل مختلفی باشد. از موارد تشخیصی آن می توان به تحریک پذیری، تنش عضلانی، عرق کردن، تپش قلب، حالت تهوع، به هم ریختن سیستم گوارش، نگرانی و تنش بیش از حد به اتفاق و یا اتفاقات آینده ، خستگی بیش از حد و مشکلات خواب اشاره کرد.
لالی انتخابی:
این اختلال برای کودکان است اما در بزرگسالان هم دیده می شود. در این اختلال کودک تصمیم می گیرد که سکوت کند و با همه یا افرادی خاص صحبت نکند. و این افراد شامل، پدر، مادر،خواهر، برادر و معلم می باشد. و در واقع با این سکوت اعتراضش را نشان می دهد. و احساس می کند که اطرافیانش به حرفش گوش نمی دهند و او را نادیده می گیرند. و معمولا این کودکان کم حرف و خجالتی هستند و در خانواده دیده اند که والدینشان با قهر کردن کار های خود را پیش می برند و کودک هم یاد می گیرد که با حرف نزدن اعتراض خود را بروز دهد. بهترین درمان برای این نوع کودکان یاد دادن و آموزش مهارت های ارتباطی و مهارت های حل مسئله می باشد. و در واقع به او یاد داده می وشد که به جای سکوت و قهر کردن خواسته و نیازش و یا ناراحتی اش را بیان کند و با بزرگ تر ها در این باره صحبت کند.
اختلالاتی که در قسمت بالا مطرح کردیم از جزء اختلالات اضطرابی می باشد و به دشت می تواند عملکرد فرد در زندگی خانوادگی، شغلی، تحصیل و .... را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل جهت درمان باید با فردی متخصص از لیست مراکز روانشناسی تهران مشورت شود تا عملکرد فرد در موارد گفته شده بهبود یابد و با سلامت روان ، ذهن و جسم به زندگی خود ادامه دهد.
دیدگاه خود را بنویسید