متخصص روانشناس در مرکز روانشناسی ، شخصیت وابسته را به عنوان فردی که پیوسته نیاز به مراقبت شدن دارد و اعتماد به نفس پایینی دارد و به دنبال کسب راهنمایی و اطمینان خاطر از سوی دیگران است و همواره سعی دارد تا اطرافیانش را از خودش راضی نگه دارد ، معرفی می کند. طبق مطالعات روانشناسی در مرکز مشاوره روانشناسی افراد وابسته به خاطر هراس از تنهایی و اینکه پشتیبانی در زندگی نداشته باشند ، در روابط خود با دیگران شیوه های انفعالی در پیش می گیرند تا بدین ترتیب دیگران را هر چه بیشتر از خود راضی نگاه داشته و حمایت آن ها را نسبت به خود جلب کنند. فرد وابسته بدون روحیه مستقل است او برای اینکه در روابط خود با دیگران حمایتشان را از دست ندهد ، از بالاترین سطح هماهنگی و همنوایی برخوردار است.

شخصیت وابسته چگونه است ؟

بر اساس گفته های مشاور روانشناس مرکز مشاوره خوب در تهران فردی را که در ابتدا بسیار راحت و حرف گوش کن به نظر می رسد ، می تواند یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته باشد . بهترین روانشناس تهران در خصوص درمان اشاره می کند که فرد وابسته به طور عمیق و واقعی تغییر نمی کند و تا حدی می توان شدت اختلال او را کاهش داد تا بتوان زندگی راحت تری با او داشت. با استفاده از خدمات مشاوره و روانشناسی در کلینیک روانشناسی می توان میزان آن را کنترل کرد زیرا که احساس نیاز به دیگران در طی یک چرخه معیوب موجب می شود روز به روز اعتماد به نفس فرد وابسته کاهش یابد. به عبارت دیگر هر چه فرد وابسته نیاز بیشتری به دیگران پیدا می کند ، بیشتر اعتماد به نفس خود را از دست می دهد و احساس بی کفایتی بیشتری می کند و در نهایت ممکن است به افسردگی شدید منجر شود.

دکتر روانشناس خوب بیان می کند که فقدان عزت نفس و احساس بی کفایتی فرد وابسته موجب می شود تا او ترس از این داشته باشد که بدون دیگران نتواند به خوبی چرخ زندگی اجتماعی خود را پیش ببرد .

 

 

فرد وابسته به عنوان شریک زندگی

روانشناس خوب ازدواج  فرد وابسته به عنوان شریک زندگی را به عنوان فردی که تقاضاهای او از همسرش به تدریج تا جایی افزایش یافته است که برآورده ساختن آنها غالب اوقات زندگی فرد را به خود اختصاص داده است و به نظر می رسد که تلاش برای مستقل شدن ، آنچنان جایی در زندگی او ندارد. و هر چقدر که بیشتر به کسب استقلال تشویق کنید احساس عدم امنیت بیشتری کرده و وابستگی او بیشتر می شود به علاوه شریک زندگی وابسته از توان عاطفی که به همسر خود اجازه دهد که قدری برای خودش زندگی کند ، برخوردار نیست در نتیجه رنجش و خشم را در رابطه منجر می شود. طبق نظر دکتر روانشناس ازدواج چنین رابطه ای را دور از توازن عاطفی می داند و نقش فرد در رابطه به عنوان یک والد خواهد بود . فرسودگی روانی شدید از ویژگی های رابطه عاطفی با افراد وابسته می باشد تا جایی که هر دو در رابطه با بحران شدید رو به رو شده و متوجه می شوند که رابطه آن ها نمی تواند خواسته هایشان را برآورده سازد.

متخصص روانشناس ازدواج در مرکز روانشناسی خوب در تهران فرد وابسته را به عنوان فردی که نیازمند توجه ، محبت ، مراقبت و حمایت مداوم است و این همان چیزی است که در نهایت شریک زندگی را از نظر روانی خسته و فرسوده می کند ، معرفی می کند.

مشاور ازدواج در مرکز مشاوره بیان می کند که رابطه عاطفی با فرد وابسته است به این معناست که شما با فردی وارد رابطه شده اید که :

بدون کسب راهنمایی از دیگران تصمیم گیری برایش دشوار است .

نیازمند آن است که دیگران مسئولیت همه حیطه های زندگی او را به عهده بگیرند.

به سبب ترس از تنها شدن ، به ندرت با دیگران مخالفت می کند.

شروع کارهای مهم برایش دشوار است.

هنگام تنهایی احساس ناراحتی و درماندگی می کند.

هنگامی که رابطه قدیمیش پایان می یابد به سرعت به ایجاد رابطه جدید می پردازد.

ترس از این دارد که در تنهایی نتواند از خودش مراقبت کند.

مشاوره شما در مرکز مشاوره ازدواج انتخاب نو با بهترین مشاور ازدواج می تواند در شکل گیری مهارت های لازم برای یک رابطه سالم موثر واقع شود . افراد وابسته در مقایسه با دیگر انواع اختلال شخصیت ، انگیزه بیشتری برای تغییر از خود شان می دهد . پیش آگهی درمان آن ها تا حدی خوب است. شریک زندگی شما خود ممکن است به دلیل اینکه رابطه درست پیش نمی رود مضطرب و ناراحت باشد در نتیجه خود اقدام به درمان کرده تا سبک ارتباطش را تغییر دهد.

روانشناس خوب راهکارهایی را ارائه می دهد مانند کمک کردن به او در جهت این که به موفقیت های هرچند کوچک دست یابد ، می تواند موثر باشد. به او کمک کنید که خودش به تدریج اقدام به تصمیم گیری کند. و همچنین با تقویت مثبت رفتارهای مستقلانه او می توان احتمال آن رفتارها را در آینده افزایش داد.  دنیای او را گسترش دهید زیرا که چنین افرادی دنیای اجتماعی محدودی دارند و دوستان صمیمی کمی دارند که مراقبت های مورد نیازش را به او ارائه دهند. از آنجایی که مهمترین مشغله ذهنی فرد وابسته حمایت از خودش در قبال تنهایی است ، از کسب هرگونه موفقیت و نمایش شایستگی های خود اجتناب می کند زیرا که این مطمئن ترین راه برای این است که به دیگران نشان دهد تا چه اندازه به حمایت و مراقبت نیاز دارد. همان طور که اشاره شد افراد وابسته از اینکه در انجام کاری صاحب نظر شوند ، اجتناب می کنند اما اکنون زمان آن رسیده است که شما در تصمیم گیری های خود نظر او را نیز جویا شوید. برای آن که در زمینه ابراز نظر تقویت شود از موارد کم اهمیت شروع کرده تا که به تدریج اعتماد به نفس و عزت نفس لازم را به دست آورد.