در مقالات سعی ما بر این است که بتوانیم از کتاب های مختلف و منابع مختلف هر بار در یک زمینه برای شما عزیزان یک مطلب را شرح دهیم.
قبل از پرداختن به مقاله این هفته که بر اساس کتاب روش برخورد با افراد دشوار است به معرفی مراکز مشاوره بالینی تهران و روش کار مشاوران بالینی ایران می پردازیم.
توجه داشته باشیدکیلینیک روانشناسی بالینی انتخاب نو در زمینه بالینی توانسته است توسط تیمی مجرب به تمام مسائل بالینی به صورت تخصصی بپردازد به طور مثال در زمینه بالینی و وسواس و یا افسردگی هر کدام مشاوران به صورت تخصصی با چند رویکرد در حال فعالیت می باشند. شما می توانید دکتر روانشناس بالینی خود را به عنوان مشاور بالینی خانم و مشاور بالینی آقا انتخاب کنید.
حال به فرق بین روان پزشک و بهترین روانشناس بالینی می پردازیم : یک دکتر روانشناس بالینی خوب اگر فرد دچار بیماری های سایکوتیک نباشد و بیماری او در درجه شدیدی از مشکلات بالینی نباشد می تواند به او مراجعه کند به طور مثال مسائلی مثل اضطراب ، فوبیا ، افسردگی ، وسواس اولویت مراجعه به روانشناس بالینی است زیرا حتی اگر به روان پزشک هم مراجعه کند نیاز به کار روان درمانی هم بدون شک می تواند به او کمک کند تا مراحل درمان را زودتر و بهتر سپری کند.
یعنی مسائله ی قابل اهمیت قبل از کنترل نشانه هایی بیمار با دارو، برطرف کردن علت بیماری و حل عمیق مسئله است که باید با روان درمانی صورت بگیرد. البته غالب مراجعین روانشناسی بالینی فقط موارد وسواس و افسردگی نیستند بلکه بسیاری برای بالا بردن سطح کیفیت زندگی و آموزش های مهارت های روابط بین فردی و زندگی هستند.
موضوع قابل ذکر این است که باید همکاری متقابلی بین روانشناسان بالینی ایران و روانپزشکان باشد که بتوانند مراجعین را در صورت نیاز ارجاع دهند و به صورت تیمی به کار درمانی افراد بپردازند.
در کنار تیم یک دکتر روانشناسی بالینی خوب و روانپزشک گاهی از نوروفیدبک و بایوفیدبک هم استفاده می کنند. زیرا نوروفیدبک در زمینه کاهش استرس و اضطراب نقش بسزایی دارد و می توان گفت ریشه تمام مشکلات و اختلالات روانی استرس و اضطراب است که گاهی در سطح خفیف نوروفیدبک کمکم جایگزین دارو می شود . در مرکز روانشناسی بالینی انتخاب نو می توانید شاهد تیمی از مشاوران ، روان پزشکان ، نوروتراپیست ها باشید.
در ادامه به کتاب روش برخورد با افراد دشوار می پردازیم نوشته سم هورن.
در این کتاب خواهید آموخت که چطوری می توان با افراد بد قلق برخورد کرد و یا آموزش با افرادی که در مراکز و سازمان ها در حال فعالیت هستند. چطور می توانند با افراد گستاخ مقابله کنند اغلب مردم اغلب مردم یا رفتاری ملایم و آرام را پیش می گیرند و یا در سکوت که نمی دانند چه برخوردی مطلوب است رنج می برند. که بی شک هیچ کدام از این واکنش ها سودمند نخواهد بود.
هدف این کتاب این است چطور می توان اعتماد به نفس را به قدری تقویت کرد که دیگر کسی نتواند با حرف هایش شما را آزار دهد و در مقابل بتوانید از مهارت های ذهن و زبان ماهرانه از خود دفاع و حمایت کنید پس در این صورت در مقابل افراد پرخاشگر دیگر احساس سرخوردگی نمی کنید.بی شک این کتاب می تواند از تنش هایی که ممکن است روزانه چندبار با آن مواجه شوید را کم کند.
وقتی کسی حرف ناروایی را به شما می گوید واکنش شما چیست؟
سر او داد می زنید؟ ساکت می مانید؟ و یا همانند خود او رفتارهایی هیجانی و منفی نشان می دهید؟ طبیعی است در چنین شرایطی دلخور بشوید و در ذهنتان جملاتی را مرور کنید که شامل افکار حرص و کینه است اما این واکنش ها کمکی می کند؟ یا موقعیت را بدتر می کند؟ بی شک ابراز احساسات شما شما کاملا طبیعی است اما رفتار هیجانی و ذهن عکس العملی می تواند شما را همیشه در چالش قرار دهد. هدف این است که در طی مطالعه مطالب کتاب معرفی شده به جای اینکه حرف نسنجیده ای بزنیم اون فکر کنیم و بعد حرف بزنیم.
در ادامه به راهکارهای مقابله ای عنوان شده می پردازیم.
دیدگاه خود را بنویسید