رفتارها و مهارتهای اجتماعی را چگونه می توان به کودکان آموزش داد؟

در زمینه ی مشاورین کودک نیاز است شما با روان درمانگر کودکان و مرکز مشاوره کودک آشنا شوید در کلینیک تخصصی روان شناسی و مشاوره کودک در زمینه های مختلف مثل

درمان اضطراب کودک ، درمان ترس کودک ، درمان لکنت زبان ، درمان بیش فعالی ، درمان شب ادراری ارزیابی می شود و طی جلسات تخصصی هم کودک شما و هم روابط والدین با کودکان ارزیابی می شود.

حال در این مقاله به مبحث مهارت های اجتماعی کودکان می پردازیم. یکی از مسائل مهم که کودکان باید فرا بگیرند چگونگی رفتار و تعامل با دیگران است.

از نگاه کودکان نوپا بزرگتر ها موانعی هستند برای رسیدن به خواسته هایشان. اما کودکان به مرور زمان احساس دیگران را درک می کنند و تقسیم و شریک شدن و خوش رفتاری را در کارها یاد می گیرند . اما بهتر است برای درک کودک از این مساله عجله نکنیم و کودکان را تحت فشار قرار ندهیم ولی حد و حدود هایی را برایشان مشخص کنیم تا در مسیر اصلی هدایت شوند. یکی از روش هایی که مشاور درمانگر کودک به والدین توصیه می کند این است که گاهی بدون توجه به نظافت و به هم ریختگی خانه با فرزندتان کودکی کنید یعنی اجازه دهید کودک درون خودتان هم پای فرزندتان شود می توان گفت هرچه بیشتر با فرزندان بازی کنید کودکان بیشتر یاد می گیرند چگونه باید با دیگران رفتار و تعامل داشته باشند .

نکته ی مهم این است که کودکی کردن و رفتارهای کودکانه ، احمقانه و به دور از شان شما نیست این کار و بازی با فرزندان هم به شما یاد می دهد چگونه با کودک خود رفتار کنید و هم کودک درون خودتان را زنده نگه میدارید.

 

بازی: بازی علاوه بر تفریح، تفکر کودک است یعنی کودکان در بازی هم لذت می برند و هم یاد می گیرند. از کودک شش ماه که جغجغه را برای شناخت آن به دهانش می برند ، کودک 2 ساله ای که میله ای را در سوراخی فرو می برد و کودک 4 ساله ای که در دنیای خیالی خود غرق هست. پس بازی نقش اساسی در شناخت کودک از خود و محیط دارد. اگر کودک فرصت کافی برای بازی نداشته باشد کسل می شود و به دنبال آن دچار درماندگی می شود.

منظور مشاور درمانگر کودک و روانشناسان کودک فقط بازی آموزشی نیست بلکه تمام بازی هایی که کودکان آزادانه بر میگزینند هم هست . به طور مثال فرزند شما حین بازی فوتبال به یک هماهنگی بدنی و سایر مهارت های حرکتی می رسد و با بازی هایی مثل شطرنج و بازی های فکری در تمرکز و دقت کودکان بسیار تاثیر گذار است. بازی های تخیلی قدرت تخیل کودک را پرورش می دهد . گاهی با فرزندتان در نقش اشیا و یا حیوانات بازی کنید و به یاد بسپارید که نقاشی و بازی هایی که با رنگ آمیزی سر و کار دارد روش بسیار مناسبی برای بروز خلاقیت کودک است . کودک با این کار استفاده از دست هایش را برای فعالیت های ظریف فرا خواهد گرفت و یا می توانید با کودکان فضایی را در نظر بگیرید و با انگشتان خود نقاشی کنید.

توجه داشته باشید روانشناسان نوجوان و مشاور درمانگر نوجوان باورشان این است که اگر با فرزندانتان در سنین پایین درست ترین روش تربیتی و کودکان شما دارای دلبستگی ایمن باشند نه نا ایمن و دوسوگرا، بدون شک در نوجوانی و بزرگسالی هم دنیای شادتر و آرام تری را تجربه خواهند کرد . مساله ی قابل ذکر دیگر هم بازی شدن والدین با کودکان است که باید تا زمانی که کودک ، مهارت اجتماعی را به طور کامل یاد نگرفته است با کودک خود همکاری و اشتراک داشته باشند .

 

تا زمانی که فرزند شما توانایی لازم جهت همکاری و بازی با کودکان دیگر را یاد بگیرد توجه داشته باشید در برنامه ریزی خود زمان هایی را برای فراقت و بازی های سه نفره (پدر ، مادر ، کودک) قرار دهید و زمان هایی را برای وقت گذراندن دونفره تعریف کنید مثل (پدر ،کودک) و ( مادر ، کودک) . بودن والدین کنار هم احساس امنیت را در کودک تقویت می کند. توجه داشته باشید شما عزیزان می توانید هم روانشناس متخصص نوجوانرا از مرکز مشاوره نوجوان انتخاب نو بخواهید و هم روان پزشک کودکان را . زیرا در انتخاب نو هم به صورت تخصصی درمانگران کودک فعالیت می کنند و هم درمانگران نوجوان .

در ادامه ی مقاله ی درمانگر روانشناس و روانپزشک کودکان به انواع بازی کودک می پردازیم.