مراحل استقلال یابی از دیدگاه مشاور روانشناس کلینیک روانشناسی عبارت است از برقراری پایگاه ایمنی و حرکت از این پایگاه ایمنی به سمت خود مختاری می باشد. به عقیده ی بهترین روانشناس تهران اگر هر کدام از این دو مرحله از دست بروند ، ممکن است در ذهن فرد تله زندگی وابستگی نقش ببندد. اگر پایگاه ایمنی نداشته باشید پس به احتمال زیاد برای شما خیلی سخت است که به سمت خود مختاری حرکت کنید. همیشه اشتیاق دارید که در حالت وابستگی بمانید ، اگر هم احساس لیاقت و با کفایتی می کنید این احساس واقعی نیست و هر لحظه منتظرید که این لیاقت ساختگی و تصنعی از هم بپاشید.
به عقیده دکتر روانشناس خوب کودک مرکز مشاوره انتخاب نو والدین علاوه بر این که باید برای فرزندان خود پایگاه ایمنی ایجاد کنندباید به تدریج به فرزندانشان اجازه بدهند که به سمت خودمختاری گام بردارند. مشاور روانشناس کودک مرکز مشاوره روانشناسی بیان می کند که والدین نباید در کمک کردن به بچه هایشان دچار افراط و تفریط شوند تا بچه ها به سلامتی از این مرحله بگذرند. تعادل در کمک به بچه ها ، مسیر رشد آن ها را به سمت خود مختاری تسهیل می کند . اگر والدین از کمک زیاد ، خودداری کنند و بگذارند فرزندانشان در حد سن خود با چالش هایی دست و پنجه نرم کنند ، از شکل گیری تله زندگی وابستگی در ذهن فرزندشان اجتناب کرده اند. روانشناس کودک خوب والدین راهنمایی می کند تا در حد معمول به بچه ها کمک کنندتا مسیر رشد آن ها هموارتر شود زیرا که والدین بیش از حد حمایت گر و والدین بی توجه باعث می شوند سر راه رشد فرزندان ، سنگ بزرگ وابستگی انداخته شود.
بهترین دکتر روانشناس کودک تهران مطلوب ترین حالت ممکن را معرفی می کند که والدین به فرزندان آزادی بدهند تا دنیا را بشتاسند و هر وقت فرزندان کمک خواستنداز والدینشان کمک بگیرند. اگر والدین بتوانند در مواقع لزوم به فرزندان کمک کننداین اطمینان خاطر را در فرزندان ایجاد می کنند که به توانایی های خودشان برای موفق شدن اعتماد پیدا کنند. والدین با حمایت و ایجاد محیطی امن ، اعتماد به نفس ما را رشد می دهند. این اعتماد به نفس سالم می تواند پایه ای برای تصمیم گیری ، خطر پذیری و مسولیت پذیری فراهم کند.
طبق نظر دکتر روانشناس کودک مرکز مشاوره کودک خوب در تهران والدینی که نتوانسته اند نیاز های طبیعی وابستگی را به خوبی براورده سازندیا والدینی که رفتاری استقلال طلبانه طبیعی فرزندشان را سرکوب کرده اند باعث شکل گیری وابستگی می شوند.طبق نظر متخصص روانشناس کودک مرکز مشاوره روانشناسی کودک از زمانی که کودکان شروع به ایستادن و راه رفتن می کنند نیاز به استقلال طلبی آن ها مجال بروز پیدا می کند . اگر والدین تحمل این رفتار های استقلال طلبانه را داشته باشند فرزندانشان را به مسیر وابستگی بیمار گونه هدایت می کنند.
طبق گفته های دکتر روانشناس کودکان مرکز روانشناسی کودکان حمایت افراطی شامل دخالت گری است . به محض این که بچه ها بخواهند کاری را به تنهایی انجام دهند سر و کله دخالت والدین پیدا می شود و ابتدا با نصیحت و سپس با ترساندن و در نهایت با انجام کار ، عملا کار را از دست بچه ها می گیرند. طبق نظر مشاور روانشناس کودکان ،اگرچه ممکن است والدین نیت خوبی داشته باشند ، اما کارشان اشتباه است .بر اساس گفته های بهترین روانشناس کودک تهران والدین می خواهند زندگی را برای کودکان آسانتر سازند یا این که نگذارند کودکان اشتباه کنند. اما زمانی که والدین همه کار ها را انجام می دهند به کودکان فرصت مهارت آموزی را نمی دهند. افراد از تلاش و شکست های خود ، مهارت یاد می گیرند. اما متاسفانه والدین یا دخالت گری این فرصت را از کودکان خود دریغ می کنند . بدون کوشش و خطا یادگیری رخ نخواهد داد. یادگیری ماحصل کوشش و خطاست . به دلیل این که والدین فرصت کوشش و خطا به فرزندانشان نمی دهند پس قاعدتا فرزندان یاد می گیرند برای هر کاری باید از والدینشان نظر بخواهند. دکتر مشاور کودک بیان می کند که والدینی که فرزندانشان را وابسته بار می اورند از لحاظ محبت برای فرزندانشان کمبودی ایجاد نمی کنند اتفاقا در مهر ورزی و محبت افراط می کنند.
دیدگاه خود را بنویسید