هیچ کس تربیت کودک و روش های درست فرزند پروری و مشاوره کودک را ساده نمی انگارد.
شما همراهان همیشگی کلینیک مشاوره کودک انتخاب نو می دانید که ما در زمینه های مشاوره کودک و نوجوان ،راهکارهای مراکز مشاوره کودک و معرفی روش های درمانی
دکتر روانشناس کودک مقاله ارائه داده ایم، حال قصد داریم چند راهکار مهم در فرزند پروری و تربیت کودک را برای شما بازگو کنیم.
طی اخرین آماری که از مراکز مشاوره کودک و نوجوان به دست آمده است، تاثیر والدین بر کودکان بسیار زیاد است، گاهی والدین این تصور را دارند که تاثیر محیط دوستانه بر فرزندشان بیشتر است اما تحقیقات چیز دیگری را نشان می دهد. بدان معنا که چه در کودکی چه در نوجوانی بلکه ما به صورت آینه ای هستیم که در بزرگسالی نیز بر اساس گذشته و رفتارهای آموخته شده ی کودکی رفتار می کنیم.
والدین بی شک بسیار نگران آینده ی فرزندانشان هستند و از هیچ تلاشی برای بهزیستی و سلامتزندگی و روان کودکانشان چشم پوشی نمی کنند اما گاهی کودکان به صورت ناخواسته دست خوش تربیتی نادرست می شوند که در بزرگسالی باعث می شود نتوانند روابط سالم و درستی را انتخاب کرده و حفظ کنند. در ادامه چند تله که همه ی ما ممکن است گیر بیفتیم را مرور می کنیم:
توجه داشته باشید کودک یا نوجوان شما فردی مستقل است با یک سری ویژگی های ذاتی که رفتارهایش ،اهدافش، علایقش مختص خودش است و شما نمی توانید در تمام زمینه ها برای او راه و رسم معین و مشخص کنید.
در مقاله ی قبلی با عنوان مشاوره خانواده و ازدواج مروری اجمالی بر چند تله ،زندگی داشتیم مثل:
رها شدگی: که افرادی بودند که ترس از دست دادن کسانی را داشتند که دوستشان داشتند و همیشه در روابط صمیمی اضطراب این را داشتند که افرادی که دوستشان دارند کسی دیگر را ترجیح بدهد.
یکی دیگر از تله ها بی اعتمادی و بد رفتاری بود:که شامل افرادی می شد که بسیار بی اعتماد هستند و یک نگرانی همیشگی برای اینکه کسی به آنان آسیب برساند و یا آنان را تحقیر کند در وجودشان است .
مورد بعدی وابستگی بود که در زمینه افراد به علت پایین بودن عزت نفس و مشکلات کودکی که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت احساس می کنند بدون کمک کس دیگر هیچ کاری را نمی توانند به سرانجام برسانند و همیشه به دنبال افراد حمایت گر هستند.
مورد بعدی آسیب پذیری : افراد دائما نگران بروز یک اسیب و مصیبت هستند و بیشتر توان و نیروی آنان صرف اطمینان طلبی و امنیت خواهی و حتی حوزه های نگرانی آنان می تواند گاهی مالی،بیماری و حتی حوزه های مثل ترس از پرواز و دزدیه شدن باشد.
مورد بعدی که افراد به تله ی آن گرفتار می شوند محرومیت هیجانی است افرادی که دچار محرومیت هیجانی هستند احساس می کنند به شما اهمیت نمی دهند و کسی شما را درک نمی کند و وقتی وارد رابطه با افراد می شوند خود را لایق رابطه با فردی که بی عاطفه و انعطاف نا پذیر است می دانند و همیشه بین دو احساس فرار از تنهایی و خشم قرار می گیرند و همیشه نگران کناره گیری افراد هستند.
طرد اجتماعی: در این تله شما دچار درگیری با دوستان و گروه ها هستند و احساس متفاوت بودن در جمع فرد را به سمت انزوا گزینی می کشاند . اگر احساس تعلق در جمع دوستان در کودکی در شما شکل نگرفته باشد باعث می شود احساس عجیب و غریب بودن و داشتن ویژگی های مختلف در شما شکل بگیرد و در بزرگسالی از ارتباط با بزرگسالان اجتناب می کنید. بی شک با تشدید این مشکلات احسلس ناخوشایندی در فرد به وجود می آید.
تله نقص و شرم : در تله نقص و شرم احساس بی ارزشی در باور فرد وجود دارد و به غلط باور دارید برای آدم های اطرافتان انسان با ارزش و دوست داشتنی نیستید و اگر با کسی صمیمی شوید در آن عیب های شما برملا می شود. در این افراد احساس خود سرزنش گری بسیار قوی است و همیشه خود را مقصر می دانند و همین باعث می شود انتظار رد شدن و طرد شدن را از سمت بقیه داشته باشید.
نکته قابل ذکر از ادامه توضیحات: تمام مواردی که در مقالات گفته می شود در رابطه با مشاوره نوجوان , راهکارهای کلینیک روانشناس کودک که در رابطه با شیوه های فرزند پروری عنوان می شود ،باید توجه کنید نیاز است دکتر روانشناس نوجوان به صورت فردی نوجوان شما را آنالیز کنند و یا روان شناسان کودک فرزند شما را آنالیز کند. پس نمی توان یک راهکار را به تنهایی برای همه ی کودکان به کار برد.
تله بعدی شکست است : اگر در دوران کودکی با شکست و تحقیر دیگران روبه رو شده باشید و حس حقارت در شما ماندگار شده باشد باعث می شود در بزرگسالی احساس شکست در اکثر زمینه های فعالیت شما به چشم بخورد. اگر کلماتی مثل احمق،تنبل و بی استعداد را در فعالیت هایی مثل تحصیل،ورزش را به فرزندانتان گفته باشید باعث می شود در بزرگسالی همیشه احساس نا توانی و محکوم بودن بکند.
تله بعدی اطاعت است: در این مورد فرد خواسته ها و نیازهای خودش را فدای نیازهای دیگران می کند و اجازه می دهید اطرافیان به روش خودشان با شما رفتار کنند و بی شک صدمه و آسیب های زیادی را در روابط خود تجربه می کنید.و این افراد به احتمال زیاد در کودکی به شدت تحت تاثیر والدین کنترل گر بوده اید که دائما شما را کنترل می کرده اند و رفتاری خودخواهانه با شما پیش گرفته اند. و این باعث می شود در بزرگسالی افراد به دنبال افرادی همچنان سلطه گر و خودخواه بگردند. نکته: شما در کلینیک خانواده و یا کلینیک مشاوره نوجوان می توانید از طریق تست ها و انالیز ها به این تله ها موجود در زندگی پی ببرید و از طریق درمانگری ما هر شرایط را بهبود ببخشید.
و آخرین تله معیار های سخت گیرانه است که فرد سر سختانه تلاش می کند تا به تمام معیارهای بلند پروازانه اش برسد و در تمام زمینه ها مشکل ظاهر،قدرت،پول حاضر می شود. روابط سالم و شرایط مطلوب خود را زیر پا بگذارد تا آنان را به دست آورد. این افراد در کودکی تحت انتظارات زیاد و سخت گیرانه بوده اند. و هیچ گاه شکست برای اطرافیانتان قابل قبول نبوده.
دیدگاه خود را بنویسید