والدین از هر سو ممکن است مورد شماتت و انتقاد قرار گیرند و اضهار نظر های ضد و نقیض از سوی اطرافیان دریافت کنند و به این کودک بهانه جو نام نهند اما آن چه که در باره ی این کودکان درست است پر نیاز بودن آن ها می باشد و مواردی که در زیر بیان می کنیم از مشخصات این نوع کودکان می باشد ولی همه ی این موارد حتما لزومی ندارد که وجود داشته باشد ولی اکثر موارد را بسیاری از والدین در فرزندان خود دیده اند و تجربه کرده اند.
این کودکان خیلی حساس هستند .
این کودکان کم صبر و زود رنج هستند و به آسانی خشمگین می شوند و به سختی آرام می گیرند . زود رنجی زیاد این کودکان موجب می شود که به سختی بتوانند خود را با محیط های مختلف و افراد نا آشنا وقف دهند و غالبا در میان بیگانگان به شدت دچار نگرانی و اضطراب می شوند حتی کوچک ترین تغییر در محیط آن ها را نگران می سازد . برای والدین بی تجربه ممکن است این حساسیت فوق العاده نگران کننده باشد ولی با کمی آموزش و راهنمایی و حتی درمان اضطراب غیر حضوری در کودکان این صفت تغییر شکل می یابد و کودک موجودیت خود را به اثبات می رساند و در سنین بالاتر و در سنین بالاتر به فردی خونگرم و مهربان تبدیل می شود .
این کودکان پر انرژی هستند .
این نوع کودکان در رفتار های خود انرژی زیادی صرف می کنند . با صدای بلند گریه می کنند با صدای بلند می خندند و اگر به آن ها به موقع غذا نرسانید عصبانی شده و فریاد اعتراضشان بلند می شود و در حالت کلی واکنش های شدیدی نشان می دهند . آن ها قادرند با اطرافیان خود ارتباطی عمیق و با دوام بر قرار نمایند . در سنین نوجوانی در میان آنان افراد کم مایه و متظاهر وجود نخواهد داشت . زیرا وابستگی شدید آن ها به والدینشان موجب خواهد شد که همواره یکی از زیبا ترین صفات انسانی یعنی صمیمت و یک رنگی رشد کند . این پر انرژی بودن و بی قراری می تواند نشانه ای از بیش فعالی باشد که والدین می توانند از خدمات تشخیص و درمان بیش فعالی کودکان در مرکز روانشناسی استفاده کنند .
اصلا نمی توانم او را از خودم جدا کنم .
پدر و مادر ها معمولا از کودک خود انتظار دارند که با رضایت در رخت خواب دراز بکشند ، با لبخند به آویز های تخت نگاه کنند و با خوشنودی به خواب روند و فقط در فواصل معین برای تعویض کهنه و شیر دادن او را از رخت خوابش بیرون بیاورند . این کودکان پر نیاز نیستند . کودک به خودی خود آرام نمی شود و باید مراقبت کننده این کار را در کمال آرامش انجام دهد . معمولا والدین از این کار شکایت دارند که کودکشان آرامش ندارد . برای آشنایی بیشتر والدین می توانند مشاوره به صورت تلفنی داشته باشند و سوال های خود را مطرح کنند .
فعالیت بیش از حد
این ک.دکان به هنگام تعویض لباس و بلند شدن از خواب کمر خود را قوس کرده و حاضر نیستند کمر خود را صاف کنند برخی والدین می گویند که نتوانسته اند فرزند خود را آرام کنند تا یک عکس از او بگیرند !
نیاز به مراقبت مستمر :
حتی اگر کودک می توانست صحبت کند ، واژه های زمان بندی در لیست کلمات او وجود ندارد آن ها فقط احتیاج دارند که برای مدت طولانی در آغوش باشند و فردی به طور پیوسته آن ها را در بغل گرفته و به اطراف حرکت دهد . آن ها در حالت کلی به مراقبت طولانی تری احتیاج دارند و به سختی و کندی می توان آن ها را آرام کرد .
توقع :
توقع یکی از عادی ترین ویژگی های خلق و خوی کودک پر نیاز است مادران این نوع فرزندان می گ.یند که نمی توانند به سرعت آن چه می خواهند را در اختیارشان بگذاریم آن ها هیچ گونه تاخیر و جایگزینی را نمی پذیرند . بر آوردن توقعات آن ها مستلزم پرستاری و توجه مداوم والدین است و فقط در این صورت رضایت خاطر آن ها حاصل خواهد شد .
کودکان بیزار از آغوش :
در حالی که اکثر کودکان پر نیاز از تماس های فیزیکی و به آغوش پدر و مادر رفتن لذت می برند ، کودکان بیزار از آغوش به سختی و اکراه در آغوش پدر و مادر جای می گیرند و اگر این گونه کودکان را در اغوش بگیرید دست و پای خود را سفت و سخت نگه می دارند و در برابر هرگونه تماس فیزیکی بیزاری نشان می دهند و مقاومت می کنند . آن ها احتیاج به نوع خاصی از ابراز محبت و نوازش دارند .
بیدار شدن های مکرر :
مادران شکایت می کنند که چرا دخترم به همه چیز احتیاج دارد به جز خوابیدن ، کودکان خیلی هوشیار به آسانی آرام نمی شوند و به ندرت چرت می زنند ولی پدر و مادر معمولا به اجبار می خواهند آن ها را بخوابانند و آن ها مانند بچه های بزرگ تر هوشیاری خود را در بیدار شدن های شبانه آشکار می سازند . کوچک ترین نور حتی می تواند آن ها را بیدار کند .
مواردی که گفته شد از خصوصیات کودکان پر نیاز است و با کسب کمک و اطلاعات از طریق کلینیک مشاوره روانشناسی غیر حضوری نیز می تواند بهترین راه حل را برای والدین ارائه دهد تا این وضعیت را به شکل مساعدی پشت سر بگذارند .
دیدگاه خود را بنویسید