بر اساس مطالعات انجام شده توسط بهترین مشاور ازدواج عملکردجنسی مناسب، یکی از مهم ترین ابعاد کیفیت زندگی و حفظ روابط صمیمانه و رضایت بخش است. زمانی که افراد درگیر با برخی از اختلالات روانی هستند، مشکلات جنسی را نیز ممکن است تجربه کنند در ادامه به برخی از این اختلالات اشاره می کنیم.
بدکارکردی های جنسی و اسکیزوفرنی:
افرادی که اسکیزوفرنی دارند بر اساس ملاک های تشخیصی که این اختلال به همراه دارد بدکارکردی های جنسی را تجربه می کنند. در این اختلال می توان علائم منفی را مشاهده کر دکه شامل نبود احساس لذت، کاهش انگیزه و کم شدن پاسخ های عاطفی و در نتیجه باعث لطمه خوردن شدید به لذت جنسی می شود.
بدکارکردی های جنسی و افسردگی:
امروزه بسیاری از افراد هستند که از افسردگی رنج می برند و این مسئله تاثیر عمیقی بر کیفیت زندگی آن ها می گذارد. کاهش شدید انرژی روانی، خلق افسرده و نبود و کاهش علاقه و لذت از شایع ترین علائم دوره های افسردگی اساسی می باشد. علائم افسردگی ممکن است با علائم اضطراب همراه باشد و از انجایی که اضطراب ارتباط قوی با مشکلات جنسی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم، مشکلات زیادی را در این خصوص ایجاد خواهد کرد. آسیب های روان شناختی و افزایش سن رابطه زیادی با کاهش میل جنسی دارند. بیماران افسرده که با تغییرات اشتها و خواب و بسیاری از مسائل دیگر همراه هستند مشکلاتی را تجربه می کنند برای مثال افراد افسرده که اشتهای آن ها زیاد می شود نسبت به بیمارانی که اینگونه نیستند حساسیت بیشتری به روابط فردی دارند و انرژی روانی آن ها بیشتر تغییر می کند.. علاوه بر آن افراد افسرده ممکن است توانایی کمتری برای حفظ بر انگیختگی جنسی برای ارگاسم داشته باشند.برای رفع این مشکل باید نسبت به درمان افسردگی خود اقدام کنید.
بدکارکردی های جنسی و اختلالات اضطرابی:
اضطراب،از جمله مهم ترین عوامل ایجاد کننده بدکارکردی های جنسی و مشکلات جنسی است.. اضطراب در ایجاد اختلال در نعوظ در مردان، مشاهده می شود. و در چنین شرایطی فرد ممکن است نگرانی زیادی درباره خود و شریک جنسی تجربه کند.و همچنین باعث ایجاد تغییرات رفتاری در بیمار شود. برای مثال جلوگیری از برقراری ارتباط صمیمانه و تغییرات خلقی که این مسئله باعث افزایش اضطراب می شود و در نهایت چرخه معیوبی از شکست در روابط جنسی، افزایش اضطراب و همچنین شکل گیری طرحواره های منفی را به همراه دارد. مطالعات نشان می دهد که افرادی که از سطوح بالای اضطراب رنج می برند، حجم زیادی از مشکلات را نیز گزارش می دهند.
هراس اجتماعی و رفتار جنسی:
مولفه اصلی اختلال هراس اجتماعی، ترس شدید از رفتار های جمعی است که ممکن است باعث تمسخر، شرمندگی و خجالت گردد. این مسئله در واقع ترکیبی از اضطراب عملکردی و بین فردی است. و طبیعی است که این نوع از اختلال اضطرابی با بدکارکردی های جنسی همراه باشد.
اختلال استرس پس از رویداد و بد کارکردی های جنسی:
قرار گرفتن در معرض رویداد های آسیب زا مانند جنگ، تصادفات و سوء استفاده جنسی و آزار و اذیت ممکن است منجر به ناهنجاری های رفتاری و روانی در فرد گشته و برای مدت ها بعد از آن رویداد، همچنان در زندگی فرد تاثیر بگذارند و با تداوم آن ها تبدیل به اختلال استرس پس از رویداد گردند. اختلال استرس پس از سانحه با پیامدهای معنی دار هیجانی ، عاطفی، اجتماعی، شغلی و کارکرد جنسی شناخته شده است. درمان این اختلال بسیار ضروری است.
حملات وحشت زدگی و بد کارکردی جنسی:
مطالعات روانشناسی بیان می کند که برخی از بیماران ممکن است به هنگام از دست دادن کنترل خود، هنگام برانگیختگی یا ارگاسم دچار حملات وحشت زدگی می شوند. در موقعیت های شدید تر ممکن است بیماران ترس از مردن در اثر چنین حملاتی را نیز داشته باشند.
اختلال وسواس و بدکارکردی های جنسی:
اختلال وسواس با افکار، تصاویر و رفتارهای تکراری مشخص می شود که باعث آشفتگی و ناتوانی می شوند و به نوبه ی خود در ایجاد مشکلات جنسی تاثیر گذار است و درمان وسواس می تواند نقش بزرگی در درمان این کارکرد داشته باشد.
اختلال خوردن و بدکارکردی های جنسی:
بیمارانی که از بی اشتهایی عصبی رنج می برند، اغلب دارای بدکارکردی های جنسی هستند. میل جنسی پایین، رفتارهای بازدارنده فعالیت جنسی، احساس انزجار و بیزاری نسبت به رابطه جنسی و ترس از صمیمیت در مطالعات مختلف گزارش شده است. افرادی که دارای بی اشتهایی عصبی هستند اغلب تصویر بدنی ضعیفی از خود داشته و احساس چاقی، بد شکلی و اضافه وزن دارند. بی اشتهایی عصبی اغلب در زنان شایع بوده و معمولا ر دوره نوجوانی شکل می گیرد و در نتیجه روی کارکرد جنسی تاثیر می گذارد.
اختلالت شخصیت و بدکارکردی های جنسی:
افراد مبتلا به اختلال شخصیت، الگوی ریشه ای عمیق انعطاف نا پذیر و ناسازگاری در شرح حال دادن و ادراک محیط و خودشان دارند. خصیصه اصلی افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی عبارت است از پر انرژی بودن، بی ثباتی، احساس خطر نکردن و نوسان داشتن در شخصیت و از ویژگی های دیگر می توان به آشوب ، تکانشگری و پرخاشگری های شدید و نا مناسب اشاره کرد. و می توانیم انتظار داشته باشیم این ویژگی ترتباطی مخرب، بتوانند در عملکرد جنسی و توانایی برقراری روابط صمیمانه توسط آن ها تاثیر گذار باشد.
برای این که بتوان بدکارکردی های جنسی بروز داده شده به دلیل اختلالات مطرح شده حل شود و التیام پیدا کند باید تمرکز بر درمان اختلال انجام شود و به این منظور باید از متخصصان مراکز مشاوره کمک و راهنمایی دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید