زمانی که کودک خود را در نزد خود می خوابانید به این معنی است که او را جدا نکرده اید . برخی از والدین کودکان خود را شب ها پیش خود می خوابانند و آن را کار درستی می دانند و برخی دیگر از انجام این کار گله و شکایت می کنند اما در حالت کلی خواباندن کودک به تنهایی و یا در کنار والدین بستگی به شرایط کودک دارد که در ادامه درباره ی آن ها صحبت خواهیم کرد .
بیشتر نوزادان زمانی که از شیر مادر خود تغذیه می کنند زمان شب را در کنار مادر خود می خوابند و برخی دیگر زمانی که نیاز به آرام کردن داشته باشند به تخت خواب والدین آورده می شود و تا صبح در کنار والدینش می خوابد . در برخی خانواده ها ، نوزاد تمام طول شب را در کنار والدینش می خوابد و بر این عقیده دارند که چنین کاری از به وجود آمدن خطر های احتمالی مانند سندرم مرگ ناگهانی کودک و .... را کاهش می دهد . و اگر که پدر و مادر به چسبیدن کودک به خودشان اهمیتی ندهند و به نظر برسد کودک خوب می خوابد ، مشکلی وجود ندارد . با گذشت زمان و بزرگ شدن کودک این مسئله فکر والدین را درگیر می کند که آیا این کار درستی است ؟ آیا دوباره خواهیم توانست که تنها بخوابیم ؟ طبق گفته های روانشناس کودک تلفنی جواب دقیقی برای درست یا اشتباه بودن این کار وجود ندارد زیرا که بستگی به توجه به نیاز های شما به عنوان بزرگسالان ، خلق و خوی فرزندتان و احساسات شخصی شما در این مورد که برای خانوادتان چه چیزی صحیح است ، تعیین کننده است . اگر در حال حاضر ، کودکتان شب را در تخت شما می خوابد ، شاید فکر این که در آینده مشکلاتی را برای شما ایجاد می کند را داشته باشید و نسبت به آن نگران باشید .
طبق نظر مشاوران کودک خوب مرکز روانشناسی دغدغه ای که بسیاری از پدر ها و مادر ها دارند این است که نیاز به خواب خوب در شب دارند و برخی از آن ها خواب سنگینی دارند و به وجود فردی دیگر در تخت خواب توجه ندارند . برخی دیگر شکایت می کنند که هنگامی که فرزندشان تکان تکان می خورد بیدار می شوند و باید دانست که دلیل نیاز به خواب خوب در شب این است که براورده کردن خواسته های یک کودک پر انرژی و فعال، نیازمند هوشیاری و فعال بودن شما در طول روز است . کودکان می توانند یک خواب طولانی مدت در بعد از ظهر داشته باشند اما والدین از آن محروم باشند .
پیوند عاطفی بین والدین و کودک از مواردی می باشد که می توان به آن اشاره کرد زیرا در طول روز و به علت شاغل بودن والدین و فشار های کاری آن ها زمان کافی برای گذراندن وقت با کودکان خود را نداشته باشند و به آغوش کشیدن و پیش کودک خوابیدن بتواند این نیاز را در شما ارضا کند و می تواند نقش مهمی در رابطه ی پدر و مادر و کودک داشته باشد اما بهتر است بعد از خوابیدن برای جلوگیری از خفه شدن کودک او را به جای خود منتقل کنیم .
برخی از کودکان هستند که به هنگام شب به دلیل گرسنگی بیدار شوند و یا در طول شب بیدار می شود و می خواهد که بازی کند و این چنین والدین نیز بیدار خواهند ماند و یا برخی از کودکان ممکن است خواب راختی در طول شب نداشته باشد و این برای مدت معینی وجود داشته باشد و والدین را کلافه کند که در این صورت نیاز به یادگیری راه حل هایی و یافتن دلایل بی خوابی فرزند خود و رفع آن داشته باشید .
رابطه زناشویی از موارد دیگری است که نحت تاثیر قرار می گیرد و ممکن است که خواب خوبی در شب داشته باشند اما به این نتیجه برسند که برای خلوت کردن و رابطه ی خصوصی با یکدیگر وقت ندارند وجود کودک در رخت خواب مانع از رابطه جنسی یک زوج است و علاوه بر آن حضور کودک می تواند با داشتن زمان برای صحبت با یکدیگر ، در آغوش گرفتن و نوازش و یا فقط تنها بودن والدین با یکدیگر ، در تعارض باشد . کودک در اکثر مواقع هنگامی که یکی از والدینش دراز کشیده به خواب می رود و همسرش شاید احساس کند که فرزندش جای او را اشغال کرده است و این خود باعث بروز مشکل در رابطه زوجین شود . گاهی پدر احساس طرد شدگی کرده که جدا از مادر و فرزند می خوابد و به همین دلیل بر اساس مطالعات روانشناسی غیر حضوری همفکری با همسر و مشورت کردن با یکدیگر و گرفتن تصمیم بر اساس نیاز کودک و خلق و خوی او و نیاز های خودتان اهمیت دارد .
اگر به هر دلیلی پدر یا مادر تنهایی هستید و فرزند خود را به تنهایی بزرگ می کنید در این مورد باید به شکل متفاوتی بیندیشید هنگامی که مادر و یا پدر با فرزند خود زندگی می کنند اغلب آن ها دارای روابط نزدیک مخصوصی هستند ، اما همزمان با شروع نیاز به مستقل شدن کودک ممکن است کودک احساس کند بین خواسته اش برای ماندن و در کنار شما در طول شب و نیاز به مستقل شدن سرگردان بماند .
تقریبا تمام کودکان گاهی در رخت خواب والدینشان می خوابند و این طبیعی می باشد و اما اگر این مشکل همیشگی شماست باید به دنبال راه حلی باشید تا همه ی افراد خانواده احساس آرامش و راحتی داشته باشند .برای راهنمایی های بیشتر می توانید با تلفن روانشناس تماس بگیرید .
دیدگاه خود را بنویسید