رفتارهای فردی که از اختلال شخصیت مرزی رنج می برند معمولا در دوران نوجوانی مورد توجه قرار می گیرد. اگر که شما هم از این اختلال رنج می برید، متوجه خواهید شد که باورها و نحوه تفکرتان مشابه افراد دیگر نیست و باعث آشفتگی زیادی برای شما و حتی اطرافیانتان خواهد شد. علایم اختلال شخصیت مرزی در چهار چوب موارد زیر قرار می گیرد. اما همه ی افراد همهی علائم را ندارند و ممکن است که برخی از افراد بعضی از علائم را نداشته باشند.

نوسانات خلقی:

احساس مضطرب بودن در بیشتر مواقع، داشتن خلق پایین، وارد شدن به دوره های متناوب خشم و آرامش می تواند از نشانه های آن باشد و در واقع می توان گفت که فرد چند ساعت از روز دارای روحیه بسیار خوبی باشد ولی بعد از گذشت چند ساعت بدون هیچ دلیلی احساس افسردگی شدید و حتی افکار خودکشی داشته باشد. این گونه نوسانات خلقی باعث گسیختگی بیشتر زندگی خواهد شد. 

حمله های متناوب دوره های روان پریشی:

ممکن است گاهی اوقات، عقاید پارانویید یعنی سوء ظن و بد گمانی که به موجب آن احساس می کنید دیگران در صدد این هستند که شما را اذیت کنند و این احساسات ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت ادامه داشته باشد و زمانی اتفاق می افتد که شما احساس آشفتگی و پریشانی می کنید و باعث می شود احساس کنید که دیگران علاقه ای به شما ندارند  این گونه حس ها برداشت ها و تفسیر های غلط از موقعیت ها هستند و آن ها به طور کامل در ذهن این افراد واقعی تلقی می شوند. 

رفتار های تکانشی:

طبق نظر بهترین مشاور این گونه افراد احساس می کنند که الکل، دارو ها، ولخرجی، زیاد خوردن و رابطه جنسی اتفاقی نوعی آرامش برایشان ایجاد می کند و آن ها می توانند خلقشان را تغییر دهد. و این رفتارهای تکانشی باعث می شود تا از برخی رفتار های آزار دهنده مثل احساس بی ارزشی و تنهایی دست کم برای مدت کوتاهی فرار کنید. 

احساس پوچی و بی حوصلگی:

این افراد ممکن است احساس کنند که به سختی می توانند خودشان را آرام کنند  و احساس بی قراری و بی حوصلگی، تهی بودن در آن ها زیاد است.

رفتار خودکشی:

کسانی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند، اغلب ژست های خودکشی می گیرند و ممکن است سعی کرده باشند تا زندگی شان را تمام کنند و یا دیگران را تهدید به خودکشی می کنند.

ترس از رها شدن:

بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج خوب سانی که درگیر با اختلال شخصیت مرزی هستند، ترس شدیدی از تنها ماندن دارند و از طرد شدن احساس وحشت می کنند و آن ها همواره ترس از تایید نشدن و مخالفت دیگران دارند و تمایل دارند که دیگران برای آن ها تصمیم بگیرند و برای دریافت حمایت هیجانی و عاطفی خیلی متکی به اطرافیان هستند. ممکن است که این افراد از دوران کودکی مشکلاتی را تجربه کرده باشند که اکنون در بزرگسالی شان با این مشکل مواجه می شوند و آن چه که درست است درمان این موضوع و رهایی از ترس طرد شدن می باشد. 

مشکلات بین فردی:

افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند، به تدریج متوجه خواهند شد که نسبت به سرنخ ها یا برخی علایم در محیط اطراف بیش از حد حساس هستند و در نتیجه با مجموعه ی غیر قابل پیش بینی از رفتار ها و هیجان ها نسبت به آن ها واکنش نشان می دهند.  این افراد تحمل ابهام را ندارند و تاریخچه ای از روابط طوفانی و آشفته با دیگران دارند و خیلی سریع ممکن است که به فردی دل ببندند و افراد را یا خوب می ینند و یا بد و هیچحد وسطی قائل نیستند.

آسیب به خود:

برخی از رفتار های خود آسیب رسان در این افراد شامل، بریدن، سوزاندن، چنگ زدن یا خراشیدن، مشت زدن به خود و معمولا قصد آن ها از این کار مردن نیست و بلکه قصد آن ها نوعی مقابله با احساس ها و هیجان های دردناک و دشوار است. 

خشم:

کسانی که از اختلال شخصیت مرزی رنج می برند، تمانی هیجان ها، به ویژه خشم را شدید تر از افراد دیگر تجربه می کنند و این خشم اغلب اوقات با اتفاقات کوچکی آزاد می شود و می تواند بدون هیچ گونه هشداری ابراز گردد. و در واقع آن ها نمی توانند خشم خود را کنترل کنند و در مقابل اتفاق های کوچک نیز خشم زیادی دارند و حتی ممکن است به خاطر آن مرتکب جرم شده باشند.

آشفتگی هویت:

کسانی که از این اختلال رنج می برند معمولا حسی در مورد هویت خود نداشته و احساس جدایی و گسستگس از خود واقعی شان می کنند. برخی از افراد مبتلا فکر می کنند که هویت واقعی شان به اندازه کافی خوب نیست و احساس می کنند که هیچ وقت قابل پذیرش نخواهند بود زیرا آن ها در مورد خود خیلی سخت گیرانه قضاوت می کنند و فقط زمانی احساس عزت نفس می کنند که مورد قبول و پذیرش دیگران قرار بگیرند.

همانطور که گفتیم وجود این نشانه ها می تواند اختلال شخصیت مرزی باشد اما سعی کنید که خودتان روی خود و اطرافیانتان برچسب این اختلال را نزنید و تشخیص آن را به دست فردی متخصص بسپارید تا با بررسی و مطالعه تشخیص درست و درمان مناسب ارائه شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.