معیار های زیبایی در هر دوره ای از تاریخ متفاوت هستند و حتی می توان گفت که امروزه معیار های زیبایی در کشور های مختلف ، متفاوت می باشد . اگر به گذشته و زمان های دور برگردیم خواهیم دید که در تاریخ گذشته مثلا در مصر باستان داشتن بینی بزرگ ، جزء زیبایی های زنان به حساب می آمدند و یا در برخی تحقیقات تاریخی و نقاشی ها مشاهده می شود که داشتن اندام درشت در زنان معیار زیبایی به حساب می آمد . انسان ها از همان ابتدا به زیبایی اهمیت قائل بودند و به همین دلیل تا به امروز پیشرفت های زیادی در این زمینه ایجاد شده است . جراحی های زیبایی در جهت تغییر دادن افراد بر اساس خواسته ی فرد و رسیدن به نتیجه ی مناسب در کل دنیا افزایش چشمگیری داشته است . افراد در جهت داشتن اندام مناسب ، آرایش ، جذابیت و بی نقص بودن در تلاش هستند .
همانطور که گفتیم معیار های زیبایی بر اساس زمان و مکان پیوسته در حال تغییر است و افراد در تلاش هستند تا بر اساس این معیار های در حال حاضر تغییر کنند . در چنین شرایطی افراد بر اساس انتخاب شخصی و دلایل مختلف جراحی های زیبایی را انجام می دهند .
عمل های زیبایی و ارتباط آن با اختلال های روانی :
زمانی عمل های زیبایی با اختلال های روانی مرتبط خواهند بود که افراد با انجام دادن جراحی های لازم باز هم نسبت به چهره و یا اندام خود راضی نیستند و میل بسیار زیادی برای جراحی دارند . هر چقدر هم که عمل های متفاوتی انجام دهند به خواسته و معیار مورد نظر خود نمی رسند در چنین شرایطی طبق نظر مشاوران بهترین مرکز مشاوره تهران چنین افرادی از اختلال بد ریخت انگاری بدن رنج می برند . بر اساس مطالعات درمان مشکل وسواس بیماری های روانی زیادی با این اختلال در ارتباط هستند مانند اختلال وسواس اجباری ، اختلال اضطراب اجتماعی ، اختلال اضطراب عمومی ، اختلال خوردن مانند بی اشتهایی می باشد . خود زشت پنداری با وسواس شباهت های زیادی دارد و بر اساس مطالعات روانشناسی بالینی این خود زشت پنداری در طیف اختلال وسواس قرار گرفته است . بر اساس مطالعات درمان مشکل افسردگی این افراد به عنوان افرادی روان رنجور شناخته می شدند . این افراد به حدی پیش می روند که اشتغالات ذهنی فراوانی در مرود ظاهر خود دارند که باعث شده است فرد به تصویر تحریف شده از بدن خود برسند به عبارتی روزانه چندین ساعت را صرف افکار می کنند و یا از لوازم آرایشی و لباس ها استفاده می کنند پیوسته ظاهر خود را بررسی می کنند و آن را با دیگران مقایسه می کنند و این اختلال در دوران نوجوانی شروع می شود و هم زنان و هم مردان را تحت تاثیر قرار می دهد . دیسمورفیای عضلانی از اختلالات دسته ی بدریخت انگاری بدن می باشد و بیشتر در مردان دیده می شود زیرا همواره فکر می کنند که بدن آن ها کوچک است و به همین دلیل ورزش های سنگینی انجام می دهند و دست بردار نیستند و ساعات بسیاری از روز را به آن اختصاص می دهند و باز هم آن را کافی نمی دانند و ساعات بسیاری را صرف وارسی خود در آینه کرده و استفاده ی زیادی از مکمل های استروئیدی دارند . از آن جایی که اکثر افراد آگاهی زیادی به این اختلال ندارند تشخیص داده نمی شود و درمان های مناسب آن انجام نمی شود . تصویر ذهنی فرد از بدن ممکن است به اندازه ای منفی باشد که افراد را افسرده کرده و حتی به خود کشی فکر کنند . انورکسیا اختلالی دیگر است که در زنان بیشتر دیده می شود و آن ها از ترس این که چاق شوند به اندازه ی کافی غذا نمی خورند و یا هیچ چیز نمی خورند و دچار سوء تغذیه می شوند .
احتمال مبتلا شدن به اختلال های خود زشت پنداری بدن در چه افرادی بیشتر است ؟
موارد مختلفی احتمال مبتلا شدن به اختلال خود زشت پنداری بدن را افزایش می دهد که می توان به تجربه های زندگی فرد در گذشته مانند مورد آزار و اذیت قرار گرفتن از سوی دیگران ، زور گویی ، و یا کودکانی که مورد سوء استفاده قرار گرفته اند بیشتر مستعد این اختلال هستند . از موارد دیگر می توان به غفلت ، افزایش حساسیت نسبت به زیبایی ، تصویر منفی بدن و یا حتی کمال گرایی و همچنین اعتماد به نفس پایین باشد .
بهترین راه درمان خود زشت پنداری بدن چیست ؟
در حال حاضر از درمان های روان شناختی نظیر رفتار درمانی ، خانواده درمانی و دارو درمانی برای درمان اختلال خود زشت پنداری بدن استفاده می شود و نتایج آن را می توان به خوبی مشاهده کرد . طبق نظر روانشناس ازدواج خوب وجود اختلالات روانی نظیر افسردگی ، اضطراب اجتماعی و همچنین اختلال وسواسی جبری که اختلال خود زشت پنداری بدن شامل آن می شود زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و چنین افرادی برای این که بتوانند ارتباطات خود در شغل ، محیط عمومی و خانواده ارتقا ببخشند باید تحت درمان های لازم قرار بگیرند چون زندگی کردن در چنین شرایطی برای آن ها بسیار دشوار خواهد بد و به همنی دلیل از همان سنین اولیه باید مورد تشخیص و درمان و بررسی های لازم قرار بگیرد . در حالت کلی افراد بر حسب سلیقه فردی می توانند جراحی های زیبایی انجام دهند اما زمانی که فرد جراحی های متعددی را انجام دهد و باز هم از ظاهر خود راضی نباشد نیازمند بررسی خواهد بود .
دیدگاه خود را بنویسید