کسانی که تک والد هستند سوال های بسیاری در ذهن خود دارند زیرا که فرزندانشان با مسائل و نیاز های مختلفی دست به گریبان هستند . فرزندان از همان دوران پیش از طلاق متوجه اختلافات میان پدر و مادر خود می شوند و ممکن است پیشاپیش رفتار های مسئله داری را بروز دهند . اگر شما تک والد هستید و یا مجددا همسری اختیار کرده اید ، بدانید که زندگی فرزندتان به شدت تکان خورده است . در حالی که بچه ها به این حوادث واکنش های متفاوت نشان می دهند ، نظاره کردن بر جریان یک طلاق می تواند بسیار درد آور باشد . دختر یا پسر شما ممکن است فکر کنند پدر یا مادری که مسئولیت نگهداری از آنان را بر عهده گرفته اند روزی آن ها را هم ترک کنند . در این شرایط ممکن است واکنشی خشمگینانه بروز دهند . باید در نظر بگیرید اگر فرزند شما حس می کند پدر یا مادرش از خانه بیرون رانده شده ، ممکن است شما را مسئول رفتن او به حساب آورد . خشم او کاملا حقیقی خواهد بود ، حتی اگر تنها علتش رنجش ، هراس و احساس و یاس و نا امیدی باشد . خشم اغلب راهی برای برخورد با آسیب پذیری است . واکنش فرزند شما هر چه باشد ، می توانید مطمئن باشید که رفتن یک والد و یا اضافه شدن یک والد دیگر به جمع خانواده تولید واکنش های احساسی و عاطفی عمده می کند . و وظیفه ی والد این است که بر این واکنش ها مدیریت کنید و از آن برای بهبود شرایط استفاده نمایید .
در حالت کلی والدین باید به نیاز های فرزند خود توجه کنند و با توجه به بررسی های موجود از تست روانشناسی ، همه ی بچه ها به هنگام جدا شدن پدر و مادرشان با مشکلات روحی و روانی رو به رو می گردند . از جمله عوارض و نشانه های طلاق در بچه ها می توان به تحریک پذیری ، افزایش گریه ، هراسان بودن ، پایین آمدن عملکرد مدرسه ، سوء مصرف مواد ، افسردگی ، پرخاشگری . بزهکاری اشاره کرد . اگر به نیاز های فرزندان خود آگاهانه توجه کنید ، بهتر می توانید نیاز های آنان را برآورده سازید . از نیاز های کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد .
پذیرفتن :
مشاوران بهترین مراکز مشاوره ایران بیان می کنند که این از بزرگ ترین نیاز های کودکان می باشد زیرا خود انگاره ی آن ها در حال شکل گیری می باشد خود انگاره به معنای برداشت کلی آن ها از خودشان می باشد . به خصوص اگر سن آن ها کمتر باشد . آن ها تلاش می کنند که مورد تایید و تصدیق قرار بگیرند و به عضویت خانواده جدید درآیند .
امنیت :
باید به فرزندان خود اطمینان بدهید که اگر چه خانواده آن ها متلاشی شده است ، حمایت از آن ها همیشه وجود دارد و تغییری نمی کند . آن ها باید مطمئن شوند که زندگی آن ها در امنیت و ایمنی خواهد بود .
رها شدن از احساس گناه :
طبق نظر بهترین روانشناسان ایران بعضی وقت ها بچه ها خود را مسئول از هم پاشیدن ازدواج پدر و مادرشان می دانند . این احساس ناشی از رفتار هایی است که پدر و مادر با یکدیگر دارند و همچنین این باور که بچه ها تنها حلقه نگه دارنده خانواده در کنار هم هستند و در نتیجه نقش خود در طلاق را شخصی سازی می کنند و احساس می کنند که این گونه به شکلی مجازات می شوند .
نیاز به ساختار :
با رفتن یک رهبر خانواده از خانه پدر یا مادر ، بچه های شما ساختار های جدید را امتحان می کنند بچه ها باید احساس کنند که همه چیز طبق روال عادی در جریان است و باید نظم و ترتیب و رفتار های درست را از فرزندانشان بخواهند . باید در نظر فرزندتان در حد بهترین ها ظاهر شوید زیرا بچه ها نگران شما هستند و باید اطمینان خاطر داشته باشند که شما توانایی فراوان دارید تا زندگی را اداره کنید و این گونه به آن ها فرصتی می دهید تا در آرامش قرار بگیرند . نباید به فرزندان خود این ماموریت را بدهید که شما را التیام ببخشند و در بسیاری از خانواده ها دیده شده است که فرزند نقش ناجی بحران محسوب می شود .
فرزندان خود را با موقعیت هایی که آنان توان کنترل آن را ندارند رو به رو نکنید و از آن ها نخواهید که با موضوعات بزرگ تر ها در گیر شوند زیرا که بچه ها در موقعیتی نیستند که مسائل و مشکلات برزگ تر ها را به خوبی درک کنند .
در حالت کلی مطالعات مراکز مشاوره طلاق نشان می دهد که اگر کودک با یک والد موجه زندگی کند حال و روزشان بهتر از زمانی است که با پدر و مادری زندگی کند که پیوسته با هم اختلاف دارند . با آن که به همسر خود زندگی مشترکتان را پایان دادید ، می توانید شرایطی را ایجاد کنید و برنامه ریزی هایی را داشته باشید تا در بزرگ کردن فرزندانتان با هم سهیم باشید و با هم همکاری کنید .
دیدگاه خود را بنویسید