احساس اضطراب معمولا در افراد مبتلا به این اختلال به وضوح دیده می شود و اغلب آن ها به سایر اختلالات اضطرابی دچار هستند. طبق نظر دکتر وسواس اختلال وسواسی اجباری به صورت افکار مزاحم ، اداب و رسوم وسواسی و اشتغال های ذهنی و نمودهای عملی تکرار شونده ظاهر می شود که روند طبیعی زندگی فرد را تحت تاثیر منفی قرار می دهد و بیشتر اوقات باعث اتلاف وقت در روند زندگی او می شود. اما در ادامه به انواع دیگر وسواس ها اشاره می کنیم که باعث ایجاد تغییرات در روند زندگی افراد می شود.

بادی دیسمورفیا یا بد شکلی بدن:

بر اساس گفته روانشناس خوب افرادی که درگیر این اختلال هستند، فکر مزاحم دائمی در مورد ظاهر خودش دارند و به طور مداوم درگیر بدن است و ممکن است که درگیر صورت و بدن می باشد. در این اختلال دو حالت وجود دارد یا فرد اصلا مشکل خاصی ندارد ولی خودش به دنبال پیدا کردن مشکل یا ایراد در خودش است و یا این مشکل خیلی کوچک تر از چیزی است دیگران آن را ببینند و اگر هم قابل رویت باشد مشکل جدی نیست و به نظرشان طبیعی است. این افراد رفتارهای وسواسی وارسی سر و وضع خود در برابر آینه، مقایسه ظاهر خویش با دیگران، نظرهای دیگران را جویا شدن در مورد خودشان و قانع نشدن از دیگران و استفاده بیش از حد از وسایل آرایشی را دارند. همه ی ما برای این که خوب به نظر برسیم کارهایی را می کنیم اما افراد مبتلا به این اختلال وقت و نیروی خود را به طور کامل به صرف چنین کارهایی سپری می کنند. دلیل این اختلال این است که این افراد معمولا خود لدنی مناسبی در خودشان شکل نگرفته یعنی در دوره نوجوانی هویت بدنی درستی از خود تشکیل نداده اند و در نتیجه احساس بدنی خوبی نسبت به خود ندارند و این اختلال بیشتر بین خانم ها دیده می شود ولی در بین اقایان نیز وجود دارد که به آن دیسفورمیای عضلانی می گویند و تمرکز این افراد روی عضلات بدن و حجم دهی به آن ها می باشد. 

احتکار:

طبق مطالعات بهترین مرکز مشاوره ازدواج و بالینی اختلالی که در آن فرد معتقد است هر چیز مفید یا غیر مفید روزی به در خواهد خورد و همه ی آن ها را نگه می دارد. این اختلال بیشتر در سنین میان سالی دیده می شود. این اختلال ناشی از فقر، مشکلات اقتصادی، فرهنگی، شرایط اجتماعی می باشد و کاملا بی هدف است و هر چیزی را انباشته می سازند و معتقد است روزی به کارش خواهد امد. این افراد نمی توانند از دارایی های خود دل بکنند و دلبستگی عاطفی نسبت به آن ها پیدا کرده اند و اگر دیگران بگویند که این وسایل به در نمی خورد آن ها در دور انداختن مقاومت نشان خواهند داد . اختلال احتکار انواع فرعی دارد مانند احتکار کتاب که افراد مبتلا به این اختلال کتاب هایی را نگه می دارند که اصلا به درد نمی خورد و یا از یک کتاب چندین نسخه دارد ، احتکار حیوانات که افراد تعداد زیادی حیوان در خانه خود نگه می دارند و توانایی این که خانه را تمیز کنند و یا به حیوانات رسیدگی کنند را ندارد ولی دلبستگی زیادی به آن ها نشان می دهد  و احتکار اطلاعات که این افراد مقدار زیادی از اطلاعات را از اینترنت دانلود می کنند و آن ها را ذخیره می کنند و به قدری اطلاعات زیاد و فایل های انباشته دارند که خودشان نیز فراموش می کنند و یا اصلا به آن ها رجوع نمی کنند. وجود این اختلالات باعث به وجود امدن ناراحتی و اختلافات در روابط میان فردی می شود و روی عمبکرد اجتماعی، تحصیلی و شغلی آن ها ایجاد می کند. 

اختلال وسواس کندن مو:

اختلال وسواس کندن مو نوعی اختلال روانی است که مشخصه اصلی آن کندن مکرر و دائم موهای نواحی مختلف بدن می باشد و تحت تاثیر تنش ها و فشارها اتفاق می افتد و به مرور زمان باعث از دست  دادن مو در فرد می شود و اطرافیان می توانند به راحتی آن را ببینند. این افراد می تواند موهای سر، زیر بغل، ناحیه تناسلی، ریش، صورت، ابرو و .... را شروع به کندن کند. و این افراد میل اجباری و تحمیل شده برای کندن موهای خودشان دارند و حتی به قدری این کار را انجام می دهند که قسمتی از موهای سرشان کم مو و یا طاس شود.

اختلال کندن پوست:

این اختلال نادر است و زمانی که فرد به کندن پوست قسمت های سالم بدنش و زخم های عمیق ایجاد می کند فرد دچار این اختلال شده است. و یک فکر تکراری و مزاحم موجب ایجاد و پیدایش آن می شود  و این نقطه را باید بگوییم که باید نقاط سالم داشته باشند و اگزما و زخم های عمیق نداشته باشد و یا به خاطر مصرف دارو یا مواد مخدر نباشد و معمولا این کندن پوست در بدن است و شامل صورت نمی شود و این اختلال معمولا به دلیل اضطراب ایجاد می شود و رفتار وسواس گونه مانند کندن پوست در فرد ایجاد می شود که به طور موقت باعث کاهش اضطراب فرد می شود اما در طولانی مدت باعث بروز وسواس می شود.

مواردی که گفتیم از انواع مختلف اختلالات وسواسی می باشد که جهت آشنایی و شناخت شما با این اختلالات مطرح کردیم ولی برچسب زنی و تشخیص های اشتباه از سوی خودتان درست نیست و باید برای تشخیص این اختلالات و درمان آن ها باید با مطب روانشناسان و متخصصان این حوزه در ارتباط باشید.