بهترین روابط ذاتا خوب نیستند و این توانایی افراد در موفقیت و شکست رابطه را تعیین می کند و این افراد هستند که باید تلاش کنند تا رابطه شان سالم و محکم باقی بماند.در بحث روانشناسی ازدواج با مهارت های سازگاری می توان رابطه بهتری را برای خود و طرف مقابل ایجاد کرد که الیته به این نکته تاکید کنیم که رابطه با تلاش دو طرف می تواند پا برجا بماند. در ادامه به مهارت هایی برای سازگاری بیشتر با همسر اشاره می کنیم که تکرین و تکرار ان ها می تواند اثر بخش باشد . این مهارت ها عبارت اند از :
خودگویی های مثبت:
هر فردی هنگام برخورد با چالش یا مشکل و یا هنگام ارزیابی های اولیه و ثانویه یک سری جملات را در ذهن خود تکرار می کند که به صورت خودگویی های مثبت و منفی وی را از نظر هیجانی و روانی اماده می کند این خود گویی های اگر منفی و غیر قابل کنترل باشند بسیار مخرب بوده و واکنش ها و تصمیمات نا معقولی را به همراه خواهد داشت. ولی اگر اگاهانه به شکل مثبت بیان شوند تاثیر زیادی در مقابله وکنار امدن با مشکل داشته و با کمترین استرس همراه خواهد بود.
توجه برگردانی:
توجه برگردانی یعنی برگرداندن و منحرف ساختن توجه از موانع و مسائل ازارنده به چیز هایی که هدف ان قطع موقتی افکار منفی ذهن است که فرد را ازار می دهد. البته نباید ان را با سرکوب و یا اجتناب اشتباه گرفت زیرا که این ها نوعی فرار از مشکل به حساب می ایند ولی توجه برگردانی رها شدن از درگیری و تشویش حاصل از موقعیتی است که دیگر نمی توانیم کاری برایش انجام دهیم.
ورزش کردن :
ورزش یکی از روش عای تسکین دهنده اعصاب و رهایی از اضطراب و افسردگی است و در واقع با ورزش کردن می توان زمانی را برای سلامتی خود اختصاص داد و به فکر خود بود و به وسیله ی ان بسیاری از خشم ها و تنش ها نیز از بین می رود و حال بهتری را ایجاد می کند و در رابطه شما با دیگران تاثیر می گذارد زیرا که موجب شادابی شما می شود .
تقویت معنویات:
نقش ایمان خالص و بی ریا و تسلیم و دل دادن به خالق چنان شور و ارامشی را به انسان می بخشد که هیچ پریشانی روانی را ندارد و این اخلاص باعث می شود که فرد در مقابل نا ملایمات زندگی ارامش و اطمینان قلبی کسب کند و واکنش مناسب نشان دهد مطالعات کلینیک مشاوره نشان می دهد که افرادی که با معنویات خود را همراه می کنند نسبت سایر افراد روان سالم تر و ارام تری دارند و این می تواند در روابط نیز نقش داشته باشد.
شوخ طبعی:
طبق نظر مشاور خانواده خوب همیشه جدی بودن و سخت گرفتن می تواند روان شما را نا ارام کند ولی شوخ طبعی یکی از مهارت های مقابله ای مفید در برابر مشکلات و استرس های ناشی از ان هاست . شوخ طبعی به معنی جدی نگرفتن و به مسخره گرفتن امور نیست و مهارت مقابله ای است تا شما را در برابر مشکلات تنش کمتری را تجربه کنید و از بزرگنمایی های ذهن شما درباره مشکلات می کاهد و اعتماد به نفس بیشتری را برای شما ایجاد می کند و خود کارامدی را افزایش می دهد.
گذشت زمان را در نظر بگیرید.ً
در بحث روانشناسی ازدواج اگر به محض برخورد با مشکل یا چالش در صدد رفع ان براییم که بلافاصله به هر نحوی که شده ان را از سر راه برداریم و یا شتاب زده ان را حل کنیم نتیجه ای جز خراب تر کردن اوضاع وتنش بیشتر نخواهیم داشت. بنابراین بسیاری از مشکلات برای رسش نیاز به زمان دارند و با گذشت زمان می توان راه حل های بهتری پیدا کرد. قطعا ما تجربه هایی داشته ایم که در ابتدا مشکل بسیار بزرگ و غیر فابل حل به نظر می امد و فشار عصبی زیادی را برای ما ایجاد کرده بود ولی با گذشت زمان حل شده اند بنابراین مشکلی که در زمانی بسیار غیر قابل حل به نظر می امد و تمام ارامش روانی را به هم می زد با گذشت زمان حساسیت ان کمتر می شود به همین دلیل زمانی که احساس می کنید به بن بست خورده اید و ارامش روانی را از بین برده است بهترین راه حل این است که ان را به زمان بسپارید تا در زمان خود حل شود.
ایجاد تنوع در زندگی
این کار را می توان با ایجاد اهداف و نو اوری و به راحتی ایجاد کرد امور یکنواخت و تکراری زندگی خود تشدید کننده مشکلات هستند این گونه افراد باید سعی کنند از هر طریق ممکن در اهداف و امور روزمره خود تغییر داده و با ایجاد تنوع خود را از یکنواختی رها کنند. حتی داشتن اوقات فراغت با خانواده وگذراندن زمان برای کارهایی که علاقه دارید و همچنین تعیین برنامه هایی برای سلامت روان خودتان هر دو برای انسان نیازمند و مهم هستند و می توانند حال و احوال خوب و روان بهتر و ارتباط بهتری را ایجاد کنند . برای کسب اطلاعات و راهنمایی ها و امور و مهارت های بیشتر در این زمینه می توانید با افرادی متخصص در کلینیک مشاوره ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید