بیشک نام شرکت اپل و آمازون را شنیدهاید و میدانید که در چه حوزهای فعالیت دارند. این دو شرکت میتوانند برای کارآفرینی الگوهای بسیار خوبی باشند، زیرا اگر داستان آنها را بدانید، متوجه خواهید شد که این شرکتها یکشبه به اینجا نرسیدهاند. ما در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم و داستان بهوجود آمدن این دو شرکت و تبدیل آنها به کارآفرینان برتر را با شما در میان بگذاریم. اگر به کارآفرینی و موضوعات مرتبط با آن علاقهمند هستید، توصیه میکنیم حتما سری به وبسایتهایی مانند فرچون، فوربز، دانشگاه کسب و کار، بیزینس اینسایدر و هاروارد بیزینس ریویو بزنید و اطلاعات خودتان را در موضوعات کارآفرینی، استارتاپ، سرمایهگذاری و توسعه فردی بالا ببرید.
کارآفرینی چه مفهومی دارد؟
پیش از آنکه به معرفی دو شرکت اپل و آمازون بپردازیم، بهتر است ببینیم کارآفرینی چه مفهومی دارد و کارآفرین به چه کسی گفته میشود؟
- واژۀ کارآفرین از کلمۀ Entrepreneur به معنای متعهدشدن گرفته شده و در اصل این کلمه از زبان فرانسه به زبانهای دیگر راه پیدا کردهاست.
- در کشور انگلیس برای این مفهوم، ۳ اصطلاح ماجراجو، متعهد و کارفرما در نظر گرفته شدهاست. بنابر همین معانی، کارآفرین به کسی گفته میشود که تعهد کاری دارد و برای کسب درآمد و کمک به همنوعان خود مخاطرههای یک فعالیت اقتصادی را به جان میخرد و آن را سازماندهی، اداره و تقبل میکند.
- همچنین کارآفرین به کسی گفته میشود که در ذهن خود نوآوریهای خوبی داشته باشد. نکتۀ مهم این است که فرقی نمیکند این نوآوری در چه حوزهای باشد. بهعنوان مثال، میتوان یک محصول جدید را تولید کرد و یا خدمت جدیدی را به کاربران ارائه نمود.
- در تعریفی دیگر دربارۀ کارآفرینی اینطور میتوان متذکر شد که یک خدمت جدید، با طراحی یک فرآیند نوین و یا نوآوری در رضایت مشتری نمود پیدا کرده باشد. بهعنوان مثال، درسالهای اخیر همۀ ما از تاکسی برای رفتوآمد استفاده میکردیم، اما در همین چند سال اخیر استارتاپهایی شروع به فعالیت درزمینۀ ایجاد تاکسیهای اینترنتی کردهاند که هر یک از آنها توانسته است مشتریان خاص خودش را داشته باشد.
- کارآفرینها افرادی هستند که تغییر را مقولهای تعیینکننده میدانند. درواقع آنها ارزشها را تغییر میدهند و ماهیت جدیدی به آن میبخشند.
- اگر بخواهیم تعریف کاملتری از کارآفرینها ارائه کنیم، باید بگوییم برای تحقق ایدههایشان هر نوع ریسکی را پذیرفتهاند و در این زمینه قدرت بالایی از خود نشان میدهند. همچنین سعی میکنند بهدرستی تصمیمگیری کنند و اطلاعات خود را درزمینۀ مدیریت مالی و حسابداری افزایش دهند.
بنابر تعریفی که ارائه کردیم، میتوان صفات زیر را به افراد کارآفرین نسبت داد:
- از خلاقیت بالایی برخوردارند.
- در هر امری پیشرو هستند.
- توان آیندهنگاری بالایی دارند و میتوانند برای ساختن آینده برنامهریزی کنند.
- میتوانند آینده را پیشبینی کنند و استراتژی خود را بر پایۀ آن بچینند.
- از ریسککردن نمیهراسند.
- در حوزۀ فعالیت خود ارزشآفرینی میکنند.
- ایجاد اشتغال یکی از تصمیمات مهم افراد کارآفرین بهشمار میآید.
- با توجه به تصمیماتی که میگیرند و تلاشی که میکنند، میتوانند سبب خلق ثروت شوند.
دربارۀ شرکت اپل
با توجه به توضیحی که دربارۀ کارآفرینی ارائه کردیم، اکنون میتوان مطمئن شد که شرکت اپل یکی از شرکتهایی بودهاست که بهطور ناخودآگاه بر پای کارآفرینی فعالیت خود را آغاز کرده، زیرا تمامی نشانههای افراد کارآفرین در دو فرد استیو وزنیاک و استیو جابز دیده میشد.
استیو جابز و استیو وزنیاک در سال 1977 شرکت اپل را تأسیس کردند. آنها ابتدا Apple I و سپس Apple II را که دو نمونه از کامپیوترهای دستساز آنها بوده و در گاراژ خانه شان تولید شده بودند به بازار معرفی کردند.
شرکت اپل در سال ۱۹۸۰ وارد بازار شد. هرچند که استیو جابز برای مدتی آن را ترک کرد، اما پس از چندی با قدرتی بیشتر به میدان آمد. اگر بخواهیم دو نکته را عامل موفقیت شرکت اپل بدانیم، باید گفت طراحی و عملکرد، محرکهای کلیدی برند اپل بوده و موفقیت مداوم آن را سبب شدهاند.
دربارۀ شرکت آمازون
امروزه کمتر کسی پیدا میشود که با دو واژۀ فروشگاه آنلاین و یا فروشگاه اینترنتی آشنا نشده باشد و یا تجربۀ خرید از آنها را نداشته باشد. اما در حدود 30 سال پیش که تازه کامپیوتر به خانهها و ادارات و ... راه پیدا کرده بود، فردی به نام جف بزوس پایۀ یک کسبوکار اینترنتی را بنیان نهاد.
بهطور قطع جف بزوس jeff bezos با یک پیشزمینۀ ذهنی و آگاهی، قدم در این راه گذاشت وگرنه کسی که با مفاهیمی همچون تجارت الکترونیک، فروشگاه اینترنتی و فروش آنلاین آشنا نباشد، نمیتواند چنین ریسکی کرده و چنین فعالیتی را راهاندازی کند.
در خصوص آغاز به کار شرکت آمازون، باید گفت مقالهای در خصوص رشد 2300 درصدی سالانه اینترنت و فعالیتهای مرتبط با آن زمانی که به دست جف بزوس رسید، توانست وی را برانگیزاند تا به راهاندازی و ایجاد یک کسبوکار اینترنتی فکر کند. اما بزوس تنها به این مورد اکتفا نکرده و ایدۀ بسیار جالبی را خلق کرد. به همین منظور به شرکت سیاتل رفته و فعالیت استارتاپی خود را در آن جا آغاز کرد.
در سال 1994 شرکت آمازون و فروشگاه اینترنتی جف بزوس رسماً شروع به کار کرد. او ابتدا سعی کرد برای فروشگاه آنلاین خود لیستی از کالاهایی که میتوانستند فروش خوبی داشته باشند را انتخاب کند، سپس از بین 20 نوع کالا 5 محصول را انتخاب کرد که شامل کتاب، CD و نرم افزارهای الکترونیکی میشد.
بزوس فعالیت خود را از جای کوچکی آغاز کرد، بنابراین مجبور بود در ابتدا کالاهایی را به فروش برساند که هم جای کمتری را اشغال کند و هم دچار خرابی نشوند و قیمت مناسبی هم داشته باشند. بر همین اساس اولین کالایی که توسط شرکت آمازون به فروش رسید کتاب بود.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم بهطور خیلی خلاصه اشارهای به چگونگی بهوجود آمدن دو شرکت اپل و آمازون داشته باشیم و ببینیم که چگونه یک ذهن کارآفرین و ریسک پذیر میتواند تا این اندازه سبب رشد یک کسبوکار تازه و نوپا شود.
اگر مایل هستید درباره کارآفرینی و موضوعاتی از این دست اطلاعاتی بهدست آورید و از شیوههای معرفیشده برای ایجاد یک کسبوکار پرسود استفاده کنید، دانشگاه کسب و کار رسانهای تخصصی در حوزۀ کارآفرینی است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش میدهد، بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم به وب سایت دانشگاه کسب و کار به آدرس الکترونیکی http://businessuni.net/ سر بزنید و از مقالات و مطالب آن استفاده کنید.
منبع: دانشگاه کسب و کار رسانه تخصصی استارتاپ
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
دیدگاه خود را بنویسید