در فصل تابستان، پلی استیشن یا همان پی اس، یکی از سرگرمیهای دوستداشتنی برای بچهها است. بچههایی که ورزش و بازیهای بیرون خانه را خیلی دوست ندارند و ترجیح میدهند با بازیهای ویدیویی سرگرم شوند، عاشق مدلهای مختلف کنسول هستند که پلی استیشن یکی از بهترین و پیشرفتهترین این کنسولها است.
اما پی اس فایو با وجود جذاب بودن، هم برای بچهها و هم برای بزرگترها، مضراتی نیز دارد. آگاهی از مضرات پلی استیشن به این معنا نیست که به کل این دستگاه را از خانههایمان جمع کرده و کودکان را از بازی با آن محروم کنیم؛ بلکه صرفا به شما کمک میکند تا زمان کودک خود را بهتر مدیریت و استفاده از پلی استیشن را به یک زمانبندی محدود کنید. با شناخت این چالشها و مدیریت درست، میتوان به حفظ تعادل بین بازی و فعالیتهای دیگر کمک کرد.
مضرات پلی استیشن برای کودکان چه چیزهایی هستند؟
اگر کودک شما تمام روزش را جلوی تلویزیون است و وقتش را با پلی استیشن سپری میکند، بهتر است در مورد این مضرات به او هشدار داده یا اقدام کنید:
- چالشهای جسمی و آناتومیک: نشستنهای طولانیمدت (که معمولا برای بچهها روی زمین یا مبل و به صورت خم به جلو است)، منجر به چاقی، ضعف عضلانی و مشکلات اسکلتی میشود؛ همچنین ستون فقرات کودک ممکن است انحراف پیدا کرده و عضلات پشت او ضعیف شوند. این موضوع شاید بلافاصله فرم بدن او را تغییر ندهد، اما در نوجوانی و بزرگسالی دردهای کمر و ایجاد قوز را به همراه دارد.
- ضعف بینایی: خیره شدن به صفحه نمایش به مدت چند ساعت، تماشای صفحه تلویزیون در فضای تاریک و استراحت نکردن چشمها، چشم کودک را دچار مشکل میکند. خشکی چشم، خستگی و مشکلات بینایی از جمله مسائل کودکانی هستند که هر روز به مدت طولانی با کنسولهایی مثل پلی استیشن بازی میکنند.
- تاثیرات روانی: بعضی از بازیهای پلی استیشن حول محور جنگهای خیابانی، درگیری شهری و خشونت میچرخند و این موضوع بر روحیه و رفتار کودکان (مخصوصا کودکانی زیر ۱۰ سال) تاثیرات بدی دارد. عادیسازی خشونت برای کودکانی با روحیه حساس یا در معرض آسیب، ممکن است رفتار آنان را تغییر دهد و حساسیتشان نسبت به خشونت در زندگی واقعی را کم کند؛ همچنین، برخی از بازیها ممکن است به وابستگی و اعتیاد منجر شوند. اعتیادی که زمان مفید فعالیتهای آموزشی، خواب و تعاملات اجتماعی شود را از کودک میگیرد.
- منزوی شدن و تاثیرات منفی اجتماعی: کودکی که بیشتر از تعامل با انسانهای واقعی، در حال وقت گذراندن و تعامل با شخصیتهای بازی است، شیوه رفتار با همسالان و بزرگترها را یاد نمیگیرد. این یکی از مهمترین تاثیرات اعتیاد به بازی است و نه تنها در کودکی باعث چالش میشود، که نوجوانی و بزرگسالی فرد را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
- افت درسی: بازی و وقت گذراندن در دنیای سرگرمیهای ویدیویی، برای خیلی از بچههای امروز جذابتر از درس خواندن است. اگر نتوانید زمان پلی استیشن کودک خود را مدیریت کنید، نمرات درسیاش کمتر شده و عملکرد او را در مدرسه تحت تاثیر قرار میدهد.
راه حل چیست؟
شما هیچوقت نمیتوانید وسایل سرگرمی کودک خود را از زندگی روزمرهاش حذف کنید؛ البته اصلا هم نباید این کار را انجام دهید. سرگرمی و تفریح یکی از بخشهای مهم زندگی هر فردی هستند و برای بچهها این اهمیت دو چندان است. مهمترین کار، مدیریت زمان پلی استیشن است. برای مدیریت رابطه کودک و پلی استیشن، این چند نکته، مفید خواهند بود:
- گفتگو و تعامل مثبت:
هیچ چیز به اندازه یک گفتگوی صادقانه و استدلال صحیح و دوستانه، رابطه شما را با کودک بهتر نمیکند؛ پس همین مسیر را در مورد پلی استیشن نیز جلو بروید. این گفتگوها به شما کمک میکند تا بفهمید فرزند شما به چه بازیهایی علاقه داشته و چه احساسی نسبت به آنها دارد. با شناختن ریشههای علاقه کودک، میتوانید به آرامی و با کمک یک مشاور یا اعضای دیگر خانواده، زمان را برای کودک مدیریت کنید.
- ایجاد یک زمانبندی محکم:
با تنظیم قوانین و محدودیتهای زمانی مشخص، میتوانید به فرزند خود کمک کنید تا تعادل بین بازیهای ویدیویی و دیگر فعالیتها را حفظ کند. مثلا یک روز هفته را روز بدون پلی استیشن نامگذاری کرده و سعی کنید در آن روز با کودک خارج از محیط خانه وقت بگذرانید، بازی کنید یا حتی غذای مورد علاقهاش را بپزید.
- طراحی تفریحات جایگزین:
کودک را به برنامهها و رویدادهای مناسب سن و سالش ببرید یا یک روز در پارک وقت بگذرانید؛ همچنین ورزشهای جذابی هستند که بچهها به آن علاقه دارند و میتوانید برای یادگیری، فرزندتان را به یک کلاس آموزشی بفرستید: اسکیت، شنا، کاراته و یا هر ورزشی که کودک به آن علاقه نشان میدهد.
- فعالیتهای هنری:
اگر فرزند شما به فعالیتهای هنری علاقه نشان میدهد، زمینه آن را فراهم کنید. کارهایی مثل نقاشی، بازی با سفال، مجسمهسازی و کلاژ، برای بیشتر کودکان جذاب هستند و میتواند وقتشان را به شکل مفیدی پر کند.
- ایجاد نکردن محرومیت و سختگیری:
اگر کودک خود را به شکل کامل از پلی استیشن (یا هر کار دیگری که دوست دارد) محروم کنید، نتیجهای کاملا برعکس میگیرید و آن کار را به محور اصلی فکر و ایدهپردازیهای او تبدیل میکنید. پس به جای اعمال حذفی، سعی کنید فعالیتهای جایگزین به کودک معرفی کرده و آنها را جذاب کنید تا خودش بتواند یک انتخاب متعادل داشته باشد.
خرید پی اس فایو قسطی با اعتبار ازکی وام
اگر کودک شما به پلی استیشن علاقه دارد و در حال حاضر بودجه لازم برای خرید آن را ندارید، میتوانید با استفاده از قابلیت خرید پی اس فایو قسطی آن را در کوتاهترین زمان ممکن خریداری کنید.
ازکی وام یک وب سایت تخصیص اعتبار آنلاین، برای خریدهای قسطی است که میتوانید از آن ۱۰ تا ۷۵ میلیون تومان اعتبار گرفته و در فروشگاههای طرف قرارداد مصرف کنید.
برای دریافت این اعتبار، باید تعدادی مدارک هویتی و شغلی بارگذاری کرده و یک برگ چک صیادی به عنوان ضمانت ارائه کنید و حدود ۳ روز برای اعتبارسنجی صبر کنید. در نهایت بعد از اعلام نتیجه، اعتبار به حساب کاربری شما واریز میشود و میتوانید بعد از خرید، به صورت ۱۲ یا ۱۸ ماهه آن را تسویه کنید. امکان خرید پی اس فایو و دیگر کنسولها در ازکی وام، میتواند به شما کمک کند که در کمتر از یک هفته دستگاه مد نظرتان را تهیه کنید.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده و مرکز مشاوره انتخاب نو مسئولیتی درباره آن ندارد.
دیدگاه خود را بنویسید