در روابط زناشویی و تعاملات بین همسرمان کلمات نقش مهمی دارند. طبق مطالعات مراکز مشاوره چه این که نوع بد گفتگو برقرار کردن باعث حساسیتهای زیاد در زندگی مشترک شده و روابط را به سمت دعوا و کشمکش پیش می برد و یا این که فقط به خاطر برخی سوء تفاهم هاست. البته وجود اختلافات در رابطه طبیعی است ولی پیش می آید که نوع صحبت کردن و حرف هایی که رد و بدل می شود، آسیب های جدی در ذهن طرفین ایجاد می شود. بنابراین زوجین باید حواسشان باشد که در هنگام بحث و و یا در ناراحتی و یا حتی مواقعی که احساس می کنند حالشان خوب نیست یک سری عبارت ها را کنار بگذارند و باعث خراب شدن زندگی مشترکشان نشوند. بنابراین این جمله ها را در ذهنمان ممنوع کنیم و به یاد داشته باشیم که یکی از اصول مهم در روابط رعایت احترام در خانواده است. جمله هایی که باید استفاده از آن ها منع شود عبارت اند از:

استفاده از کلماتی مانند غر غرو، چاق ، زشت و ... را کنار بگذارید.

بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج در نظر داشته باشید که کلماتی را که تحقیر، توهین و تخریب شخصیت طرف مقابل را دارد یا هر چیز دیگری که شخصیت او را هدف بگیرد و باعث ناراحتی و کم شدن اعتماد به نفسش شود را کنار بگذارید. باید در نظر داشته باشید که همسرتان همان انتخابی است ابتدا داشتیم پس با همه کم و کاستی ها و خوبی و بدی ها او را پذیرفتیم و اگر هم به لحاظ اخلاقی و فیزیکی تغییری در او می بینید، با جمله های درست تر بیان کنید . اگر هم موقع دعوا یا ناراحتی حرفی می زنید که به تمسخر شبیه می شود این اخلاق را کنار بگذارید و چیزهایی که ناراحتتان می کند را در زمان آرامش بیان کنید.

تو خیلی زود ناراحت میشوی!

طبق مطالعات مشاوره خانواده یکی از جملاتی که باعث عصبی شدن طرف مقابلتان می شود این است که انتظار داشته باشید هر حرفی بزنید و او ناراحت شود و بعد هم بگویید که زود ناراحت می شود ولی با گفتن این جمله ناراحتی را بیشتر کرده اید و حتی دیده می شود که در برابر حرف هایی که می زنید طرف مقابل واکنش دارد یا ندارد، خودتان کم محلی می کنید و توجهی به حرف ها و خواسته های همسرتا نمی کنید. و چرخه ی نا مناسبی را ایجاد می کند و روابط زناشویی را تهدید می کند. 

بدگویی از خانواده همسر ممنوع

هر زن و شوهری نسبت به خانواد خود ممنوعیت هایی دارد و دوست ندارد که در مورد پدر و مادرش حرف های بدی زده شود ، برخی از زوجی ناراحتی یا برای دست گذاشتن روی نقطه ضعف های هم مدام نسبت به مادر یا اقوام دیگر بدگویی می کنند . طبق مطالعات مراکز مشاوره بهتر است اگر ناراحتی از خانواده هم دارید در رابطه با آن به جای توهین و تحقیر به راحتی صحبت کنید و علت ناراحتی خود را بیان کنید . اما از توهین و تحقیر استفاده نکنید که باعث بروز بسیاری از ناراحتی ها شود.


شغل همسرتان را مسخره نکنید.

یکی از خط قرمز های هر فردی می تواند شغلش باشد و به ویژه در ارتباط با خانم ها باید تاکید کرد که این مسئله را برای خودشان در اول ازدواج حل کنند .

همسرتان را با دیگران مقایسه نکنید.

بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج یکی دیگر از نقاط حساس صحبت کردن در روابط زناشویی مقایسه کردن های بی جا و بی دلیل است. مقایسه کردن آسیب های زیادی را به روابط وارد می کند و بسیار برای طرف مقابل ناراحت کننده است. همه ی افراد نقاط ضعف و قوت مختلفی دارند و ما در اکثر موارد فقط نقاط قوت افراد را می بینیم و با نقطه ضعف های همسرمان مقایسه می کنیم و خوبی ها را نادیده می گیریم که این می تواند بسیار ناراحت کننده باشد.

گفتن عبارت همه ی مرد ها یا زن ها مثل هم هستند.

یک جمله ی کلیشه ای بین زنان و مردان وجود دارد که از قدیم آن را می گویند ولی از این عبارت های کلیشه ای دست بردارید و به روابط خودتان فکر کید . این جملات نشان از کلیشه های منفی طرف دارد که نسبت به همسرش مطرح می کند . حتی اگر تصورات از مردان یا زنان به غلط در زندگی تان دارید بهتر است آن را مطرح نکنید و آن را به همسرتان نسبت ندهید و گاهی ممکن است کسی از همسرش با شما درد و دل کند و شما آن را به همسرتان انتقال دهید و آخر سر بگویید که همه ی شما مثل هم هستید و این جمله ها تاثیر گرفته از یک روابط معیوب اطراف است و بهتر است زندگی خودتان را متاثر از دیگران نکنید.

مرز گفت و گو درباره گذشته را بدانید.

گذشته هر فردی برای خودش مهم است و هر فردی هم تا جایی که لازم است درباره آن می بایست با همسرش پیش از ازدواج صحبت کند، اما این که برخی از افراد پس از ازدواج نیز به این سیستم ادامه می دهند و روابط زندگی مشترکشان شک می کنند، مسئله ای است که می بایست جدا صحبت شود اما این را بدانید که در حوه و نوع صحبت کردن ها مرز گفت و گوهایمان را باید دقیق بشناسیم و در ارتباط با گذشته همسر اگر نقطه ضعفی یا مشکلی وجود دارد نباید درباره آن صحبت کرد زیرا که قبا آن را می دانسته و قبول کرده است و به همی دلیل لزومی ندارد آن را تکرار کند و به زبان بیاورد. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوره خانواده در ارتباط باشید.