امروزه نظریه های بسیاری درباره افزایش افسردگی مطرح است و افسردگی بلایی است که انگیزه ی شادکامی، لذت بردن از زندگی، و ظرفیت دوست داشتن و دوست داشته شدن را از فرد می گیرد. ولی خبر خوب این است که بیش از گذشته راه های مبارزه با آن را می شناسیم و به همین دلیل توصیه می شود که قبل از وخیم شدن وضعیت به دنبال درمان حرفه ای باشید.
داشتن افکار و برنامه های خودکشی:
اگر متوجه شدید که افکاری در زمینه آسیب زدن به خودتان دارید، به دنبال درمان باشید. و این افکار را جدی بگیرید این افکار ممکن است خطرهای زیادی را به همراه داشته باشد.
احساس نا امیدی:
همه ی افراد گاهی احساس نا امیدی و نا کامی می کنند. اما اگر نسبت به بهبودی نا امید هستید، فکر می کنید آینده نا امید کننده و رنج آور است و شما نمی توانید کار زیادی برای تغییر آن انجام دهید و در جست و جوی درمان حرفه ای باشید زیرا که احساس نا امیدی شما را در معرض خطر بالای خودکشی قرار می دهد و این را بدانید که شما می توانید درمان شوید و احساس بهتری داشته باشید.
مدیریت اضطراب و افسردگی:
در صورتی که برخی از نشانه های زیر را دارید، ممکن است مبتلا به اختلال اضطراب و افسردگی باشید. این نشانه ها عبارت اند از احساس غم و اندوه در بیشتر روز ها، از دست دادن علاقه و لذت برای انجام فعالیت ها، تغییر در وزن، تغییر در الگوی خواب و عادت ها، ناتوانی در انجام دادن مسئولیت های خود، احساس هیجان زدگی یا کندی ، احساس نگرانی و دلهره ی زیاد، اجتناب و کناره گیری از مردم و مکان ها، احساس وحشتزدگی، احساس بی ارزشی، احساس گناه زیاد، تمرکز ضعیف، افکار مربوط به مرگ و .... اگر که بیشتر نشانه های گفته شده را دارید به دنبال درمان افسردگی حاد و اضطراب باشید زیرا که اضطراب و افسردگی قابل درمان هستند و داشتن انرژی لازم برای مبارزه با هر دوی آن ها می تواند سخت باشد.
کشمکش در خانه:
اگر که مضطرب یا افسرده باشید باعث می شود تحریک پذیر، عصبی و نگران شوید، افسردگی روز به روز خلق شما را منفی تر می کند و ممکن است که در موقعیت های مختلف در محل کار با غریبه ها عادی رفتار کنید ولی تلافی آن را بر سر مهم ترین افرا زندگی تان یعنی اعضای خانواده در می آورید و در نتیجه احساس می کنید که باعث افزایش تنش شما می شود اگر که چنین شرایطی را تجربه می کنید متخصص می تواند به شما در کاهش تنش های خانه کمک مند و شما را در رسیدن به آرامش و کاهش تنش کمک کند.
ایجاد مشکل در محل کار:
اضطراب و افسردگی هر دو، تحریک پذیری و بی حوصلگی شما را در هنگام برخورد با همکاران و رییستان افزایش می دهد و این مسئله ممکن است مشکلات زیادی را برای شما ایجاد کند. اضطراب و افسردگی در حافظه ی کوتاه مدت شما اختلال ایجاد کرده و تمرکز یا تصمیم گیری را برایتان مشکل می کند در صورتی که اضطراب و خلق منفی شما را در طول روز آزار می دهد و کارتان را تحت تاثیر قرار داده حتما به دنبال درمان باشید.
رنج کشیدن از وسواس های فکری و عملی شدید:
اغلب افراد تا زمانی که زندگی شان تحت تسلط افکار نا خواسته یا اعمال تکراری قرار نگرفته است، برای درمان وسواس شدید خود مراجعه نمی کنند ولی اکثر افراد درگیر با این اختلال نیازمند درمان هستند. زیرا که روال عادی زندگی افراد مبتلا را به شدت متلاطم می سازد و نه تنها خود فرد بلکه خانواده و نزدیکان ایشان را نیز عاجز و درمانده می کند و ممکن است که اگر درمان نشود تا پایان عمر فرد مبتلا با وی باقی بماند. وسواس های فکری تصاویر، انگیزش ها یا افکار تکرار شونده ای هستند که ناگهان به ذهن خطور می کنند فرد مبتلا این افکار و تصاویر را مزاحم می داند ولی نمی تواند برای رهایی از آن ها کاری کند. گاهی افکار وسواسی، منجر به اضطراب می شوند و گاهی رویداد ها و موقعیت های هراس انگیز اضطرابی را در پی می آورند که به بروز وسواس عملی در فرد مبتلا می انجامد.
اختلال استرس پس از سانحه:
اگر که احساس بی قراری و هیجان زدگی می کنید و با حادثه ی آسیب زایی رو به رو بوده اید که احساس ترس و درماندگی با شما است، سعی می کنید به آن فکر نکنید، افکار و تصاویر مربوط به آن واقعه با وجود تلاش های شما برای فکر نکردن به آن ها ظاهر می شود در واقع مبتلا به این اختلال هستید، متخصص مربوطه می تواند به شما در این زمینه کمک کند و شما را درمان کند.
بی خوابی:
اگر که افسردگی و اضطراب بتعث می شود که شما شب ها بیدار باشید و این بی خوابی ها در عملکرد شما اختلال ایجاد کرده و مبارزه با افسردگی و اضطراب را برای شما سخت تر کرده است و اگر که شب ها کم می خوابید و با وجود خستگی بیدار می مانید این مسئله را با متخصص در کلینیک در میان بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید