ازدواج و زندگی مشترک و صمیمتی که بین زوجین وجود دارد سبب بروز تعارض هایی می شود که در هر رابطه ای می توان آن را مشاهده کرد و وجود اختلافات کاملا طبیعی است اما آن چه که اهمیت دارد شناسایی نوع تعارض ها و استفاده از روش های مناسب برای حل آن ها می باشد. در ادامه به 7 مورد که باعث دعواهای زن و شوهری می شود اشاره می کنیم.
فقدان گفتگو:
بر اساس مطالعات مشاوره خانواده خوب در یک رابطه صمیمی، اگر که احساسات ، عقاید و خواسته ها مطرح نشوند، زوجین مجبور خواهند بود تا این خلاهای ارتباطی را پر کنند. برای مثال، ذهن خوانی، منفی نگری، مضطرب شدن و سوء تفاهم و بسیاری از موارد دیگر ایجاد خواهد شد. اگر زوجین با یکدیگر به گفتگو بپردازند از احساسات و نیازهای یکدیگر مطلع شده و پاسخ مناسب را به همسرشان خواهند داد ولی اگر گفتگوی بین آن ها ضعیف باشد، اعتماد هر دو طرف سرکوب شده و هر دو همسر حالت دفاعی خواهند گرفت و در نتیجه مشکلات زیادی را تجربه خواهند کردو با گذشت زمان برای رابطه آسیب رسان خواهد بود. به همین دلیل داشتن مهارت های ارتباطی و گفتگو بین زوجین الزامی می باشد.
فقدان رهبری موثر و تصمیم گیری:
طبق نظر بهترین مشاور ازدواج نداشتن توافق بر سر رهبری مسئولیت ها و یا این که کارها چگونه باید پش برود و انجام بگیرد، می تواند منبع تعارض باشد. برای مثال فردی در رابطه انتظار تصمیم گیری مشترک را دارد و فردی دیگر قدرت طلب است و در چنین شرایطی تعارضات زیادی به وجود خواهد آمد و کشمکش های زیادی را تجربه خواهند کرد. اما در حالت کلی بهتر است که زوجین در مورد مسائل مختلف با یکدیگر صحبت کنند و مشارکت داشته باشند و در نهایت تصمیم نهایی و مشترکی را اتخاذ نمایند.
ارزش های متفاوت:
اگر زوجین نسبت به نظام های ارزشی شان خشک و غیر قابل انعطاف باشند، تفاوت های موجود در تگرش ها ، اعتقادات و انتظارات باعث به وجود آمدن اختلافات و تعارض های زیادی خواهد شد. زوجین باید با وجود تفاوت ها توانایی مدیریت را داشته باشند و نقطه ی مشترکی برای حل کردن مشکلاتشان پیدا کنند در غیر این صورت میزان تعارض ها زیاد خواهد بود .
عقاید متفاوت درباره نقش های جنسیتی:
بر اساس گفته روانشناسان مشاور اگر که زوجین از نقش خود و طرف مقابلشان درک متفاوتی داشته باشند سبب ایجاد اختلاف نظرهایی خواهد شد. افراد در خانواده های متفاوت و با سبک های متفاوتی بزرگ شده اند و زمانی که زندگی مشترک خود را آغاز می کنند این اختلاف ها و سبک های متفاوت مسئله ساز خواهد بود. از آن جایی که مفاهیم آن ها درباره نقش های جنسیتی بسیار متفاوت است ممکن است تعارض ایجاد شود. لازم است همسران برای افزایش درک و تحملشان از تفاوت های موجود در اعتقادشان ، نقش های جنسیتی را مورد بحث قرار دهند.
بی مسئولیتی:
مسئولیت پذیری و تکمیل وظایف و تلاش برای رسیدن به اهداف عنصر مهم برای همه روابط است. هنگامی که وظایف انجام نمی شوند، زوجین ممکن است ناراحت و خشمگین شوند و زمانی که ناراحت هستند ممکن است از روش های اشتباه برای رفع خواسته ها و انجام وظایف استفاده کنند و در نتیجه وارد چرخه ای اشتباه از روابط شوند و به دلیل همین چرخه همدیگر را ناراحت کنند و دعواها و تعارض هایی را ایجاد کنند.
تغییرات ناگهانی:
هنگامی که تغییرات ناگهانی بدون پردازش افکار، احساسات، و نیازها اتفاق بیفتد ، تعارض هایی ایجاد می شود. تغییرات ناگهانی چه مثبت و چه منفی در صورت عدم پردازش مناسب باعث اضطراب، پریشان شدن و تنش خواهد شد. حتی انتقالاتی که در دوران زندگی انسان ایجاد می شود نظیر ازدواج کردن، تولد فرزندان، بزرگ شدن آن ها و ترک کردن همگی در صورت عدم آشنایی با پردازش مناسب می تواند تنش زا و ناراحت کننده باشد.
مسائل حل نشده گذشته:
تا زمانی که مشکلات زوجین به شکل اساسی حل نشود ، به طور غیر قابل گریزی تاثیر منفی بر روابط خواهد گذاشت زمانی که زوجین دچار تعارض می شوند مشکلات گذشته را نیز یادآوری می کنند و به زمان حال انتقال می دهند و این باعث یادآوری زخم های گذشته می شود و ناراحتی ها بیشتر می شود. بیشتر زوجین تمایل به این کار را دارند زیرا معمولا توانایی حل کردن مسائب را ندارند و حتی ممکن است درباره مشکلاتشان صحبت نکنند و در نتیجه زمانی که مشکل جدیدی به وجود می آید تمام پرونده های حل نشده گذشته دوباره مطرح می شوند. اما در صورتی که زوجین با مشکلی مواجه می شوند در طول زمان مناسب آن را به روش درستی حل کنند و درمورد آن با یکدیگر صحبت کنند و به توافق برسند شرایط بهتری را تجربه خواهند کرد و رابطه شان را التیام خواهند بخشید. این کار نیازمند فراگیری مهارت های حل تعارض و مهارت های ارتباطی زندگی مشترک می باشد تا بتوان ازدواج کارآمدی را ایجاد کرد. برای کسب اطلاعات و راهنمایی با مراکز مشاوران نظبر انتخاب نو در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید