یکی از پایه های اساسی رابطه عاطفی و ازدواج اعتماد است. و اگر اعتماد در رابطه وجود نداشته باشد، هیچ وقت یک رابطه سالم و موفق و رضایت بخش ایجاد نخواهد شد. اعتماد نشانه های مختلفی دارد و به یک مورد محدود نیست و می توان با جریان ساختن آن ها در زندگی مشترک رابطه را به مست بهتری هدایت کرد. نشانه های اعتماد در رابطه عبارت است از:
تعهد:
همانطور که گفتیم، یکی از مهم ترین مواردی که می توان در هر رابطه ای در نظر گرفت، اعتماد است و باید وجود داشته باشد که یکی از نشانه های مهم آن تعهد است. یعنی این که زوجین به رابطه شان پایبند باشند و خیانت و رابطه های فرازناشویی وجود نداشته باشد اما تعهد فقط به معنای این نیست و حجم گسترده ای از موارد را شامل می شود. می توان گفت که زمانی که زوجین نسبت به یکدیگر تعهد دارند، هر دو طرف نسبت به حرف هایی که به یکدیگر می زنند، قول هایی که به هم می دهند، و مسئولیت هایی که نسبت به هم دارند، متعهد هستند و آن ها را نادیده نمی گیرند. برای مثال به یکدیگر وعده های پوچ نمی دهند و روی حرف خودشان می ایستند و نسبت به وظایفشان کوتاهی نمی کنند. وجود تعهد در زندگی مشترک می تواند اعتماد قوی را به همراه داشته باشد و به دنبال آن رابطه موفق و سالم خواهد بود.
پاسخ به احساسات و نیاز ها:
طبق نظر روانشناس مورد دیگر که در مورد اعتماد می توان گفت، اهمیت داده شدن به احساسات و نیازهای هر دو طرف است. یعنی زمانی که نیاز ها و خواسته ها مطرح می شوند، پاسخ مناسب به آن ها داده می شود و افراد در رفع نیاز های یکدیگر کوتاهی نمی کنند و یا آن ها را بی اهمیت و نادیده نمی گیرند. و برای رفع نیاز ها و خواسته های یکدیگر تلاش می کنند و از آن لذت می برند. اما بیان خواسته ها و نیاز ها بدون ترس از قضاوت شدن و داوری باشد و این که طرف مقابل باید به آن ها توجه کند و با گوش فعال آن ها را بشنود و در زمان مناسب آن ها را رفع کند. و همچنین افراد باید توانایی ابراز احساسات را داشته باشند و منعی برای آن وجود نداشته باشد.
صداقت:
بر اساس مطالعات مشاوره قبل از ازدواج یکی از موارد دیگر که می توان گفت وجود صداقت در رابطه است. یعنی زوجین لزومی نمی بینند که مسائلی را از هم پنهان کنند و هر چه را که لازم باشد به راحتی با یکدیگر در میان می گذارندو از طرفی بیان شفاف بین آن ها وجود دارد و همه چیز را به دور از کنایه و مخفی کردن مطرح می کنند.
امنیت:
یکی از موارد مهم دیگر برای ایجاد اعتماد، امنیت است. زوجین باید در کنار یکدیگر احساس امنیت داشته باشند و از چیزی نترسند و این زمانی اتفاق می افتد که افراد مرزهایی را برای خود داشته باشند و هر یک از طرفین به مرز فیزیکی، احساسی، فردی و بسیاری از موارد دیگر احترام بگذارند و در کنار هم احساس آرامش دارند.
خود واقعی:
برخی از افراد ممکن است که به دلیل رس از طرد شدن و یا تایید نشدن و یا بسیاری از موارد دیگر خود واقعی شان را نشان ندهند اما زندگی در چنین شرایطی بسیار دشوار خواهد بود شاید در ابتدا انجام این کار ساده به نظر برسد اما پس از مدتی این کار فایده ای نخواهد داشت. پس بهتر است که همواره در رابطه تان خود واقعی تان را نشان دهید بدون این که ترس از قضاوت شدن و یا مورد سوء استفاده قرار گرفتن داشته باشید. پس رابطه زمانی می تواند همراه با اعتماد باشد که شما بتوانید خودتان باشید.
احترام:
مورد دیگر که در مورد اعتماد می توان مطرح کرد این است که در رابطه به حقوق هر دو طرف احترام گذاشته شود و هر دو برای رشد همدیگر و رابطه تلاش کنند. زندگی همراه با احترام می تواند برای هر دو طرف لذت بخش باشد و می توان گفت که یکی از موارد ضروری می باشد. زندگی مشترک سرشار از مشکلات و پستی ها و بلندی ها است و افراد به دلیل داشتن تفاوت هایشان ممکن است که با چالش هایی رو به رو شوند اما حفظ احترام به تفاوت ها و مرز های یکدیگر می تواند رابطه را به سمت موفقیت پیش ببرد.
مواردی که گفتیم می تواند نشانه های رابطه ای سرشار از اعتماد باشد. و برای ایجاد و حفط اعتماد باید همواره تلاش کنید و اگر که جایی با مشکلی برخورد کردید که سبب کاهش اعتماد شد نسبت به بازسازی آن اقدام کنید و در چنین شرایط رابطه را به حال خود رها نکنید زیرا اگر که در رابطه اعنماد وجود نداشته باشد به دنبال آن رفتار های نا مناسبی به وجود خواهد آمد که به مرور زمان برای هر دو طرف آسیب رسان خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب مشاور در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید