عشق یکی از مواردی است که هر کسی دوست دارد آن را به بهترین شکل تجربه کند و از هر گونه آسیبی به دور باشد. برخی از موارد هستند که مانع هایی مهم هستند که از یافتن عشق واقعی شما را باز می دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم تا از آن ها فاصله بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر و گرفتن بهترین تصمیم می توانید وقت روانشناس ازدواج بگیرید.
ترس از خوشبختی:
طبیعی است که در روابط عاطفی به دنبال خوشبختی خودمان باشیم. و به همین دلیل خیلی عجیب است که گاهی در روابط عاطفی خود طوری رفتار می کنیم که انگار عمدا قصد از بین بردن شانس رسیدن به خواسته های خود را داریم. برای مثال وقتی با کسی که عاشقش هستیم رابطه داریم، گاهی با سوء ظن های نا به جا و مکرر رابطه را تفرقه انگیز و اضطراب انگیز می کنیم. و طرف مقابلمان مجبور می شود که از ما دور شود و در عین همدلی نمی تواند این میزان سوءظن و آشوب را تحمل کند. در پس این اضطراب ها یک حقیقت وجود دارد که آن هم خطر از دست دادن معشوق خود است. می ترسیم که نکند روزی به ما پشت کند و برخی از افراد هستند که شدیدا درگیر با این باور ها هستند و تحت تاثیر این احتمالات قرار می گیرند. ممکن است که در دوران کودکی و نوجوانی ناکامی های دردناکی را متحمل شده باشیم که فراتر از طاقتمان بوده اند و راهکار این است که به خود یاد آوری کنیم که علی رغم این ترس ها ، نا کامی نمی تواد ما را از پا دربیاورد می توانیم بگوییم که برای حل مشکل امروز باید از همان تدابیر دوران کودکی استفاده کنیم و هنوز حس می کنیم در همان سنی هستیم که آن ناکامی های وحشتناک را تجربه کردیم. اما حالا دیگر بزرگ شده ایم و توانایی این را داریم که به خوبی از عهده مشکلاتمان برآییم.
دلبستگی:
یکی از اشتباهات اساسی در مسیر یافتن عشق می تواند این باشد که دلبسته فردی شویم که بعدا مشخص شود گزینه ی واقع بینانه ای بوده است و فرد فکر می کند که تنها یک نفر وجود دارد که می توانیم خالصانه عاشقش باشیم ، حتی اگر نتوانیم در عمل با او وارد رابطه شویم. بنابراین پیشنهاد های دیگر را نیز ممکن است که برای ما خوب باشند را رد کنیم. حتی ممکن است که فرد مقابل مناسب ما نباشد و یا در رابطه ی دیگری باشد و یا از از عشق ما نسبت به او خبری نداشته باشد و درگیر با عشق یک طرفه باشیم. در هر صورت این گونه دلبستگی های غیر واقع بینانه اصلا درست نیست و نمی توانیم آن ها را عشق بنامیم. ممکن است که بگوییم فقط آن فرد هست که ویژگی هایی که می گوید را دارد و هیچ کس دیگری آن ها را ندارد اما در واقعیت بسیاری از ویژگی ها تنها مختص یک نفر نیستند و می بینیم که این ویژگی ها کاملا عمومی هستند و در افراد دیگر وجود دارد و شاید کمتر در چشم باشند. این باور اشتباه که فقط یک نفر در دنیا وجود دارد و نیمه گشده مان است ممکن است که ما را از پیدا کردن عشق واقعی و انتخاب درست دور کند.برای کسب اطلاعات بیشترگرفتن نوبت مشاوره خانواده بهتر خواهد بود.
آمادگی نداشتن و عدم بلوغ:
ممکن است که شناخت کافی از خودمان نداشته باشیم و جایی در درون باور نداریم که قابل اعتماد، قابل ستایش، قوی و شایسته هستیم. ما هنوز بالغ نشده ایم. ما باید دیدگاهمان نسبت به خودمان را اصلاح کنیم و خودمان را کم و بیش فردی قابل اتکا بدانیم و به این موضوع تاکید می کنیم که همه افراد حتی ما نمی توانیم همیشه خوب باشیم و هر فردی می تواند گاهی اوقات خوب باشد و برخی مواقع نه. پس باید به جای تلاش برای تغییر دیگران به دنبال شناخت دقیق خودمان و رشد خودمان باشیم.
نا توانی در ترک او:
یکی از موانع بزرگ خیلی از ما در داشتن یک رابطه خوب ناتوانی در ترک فردی است که علی رغم نداشتن رضایت و خوشبختی با او عمیقا به او متعهدیم. قطع رابطه بسیار بین مردم شایع است، بدون این که تقریبا به هیچ وجه به اتفاق وحشتناکی ختم شود. بنابراین، موضوع جالب توجه این است که چرا برخی از ما تا این حد از رنجاندن کسی می ترسیم و این درجه از شکنندگی غیر محتمل را برای طرف مقابلمان متصور شویم. در حقیقت چیزی که بیشتر مانع مان می شود، نگرانی از بی طاقتی شریکمان نیست ، بلکه این احساس است که خودمان طاقت ناراحت کردن کسی را نداریم . فکر رنجاندن دیگری، حتی با دلایل کاملا منطقی برایمان عذاب آور است. این موضوع نیز می تواند به دوران کودکی و اتفاق هایی که در آن دوران اتفاق افتاده است سبب بروز رفتارهای ای چنینی شود که نتوانیم رابطه ای که در آن خوشبخت باشیم و با فرد اشتباهی هستیم را تمام کنیم.
کمبود اعتماد به نفس:
ممکن است که اعتماد به نفس لازم برای برقراری ارتباط با طرف مقابل را نداشته باشیم و فکر کنیم که ممکن است از سوی او مورد تمسخر قرار بگیریم و نتوانیم با او به خوبی ارتباط برقرار کنیم و در واقع به خودمان اعتماد نداشته باشیم ولی این را نباید فراموش کرد که از هر فردی ممکن است که رفتارهای احمقانه سر بزند و این چیز عجیبی نیستنباید فراموش کنیم که چه شما و چه طرف مقابلتان یک موجود معمولی است که با همان اضطراب ها، کاستی ها، و نقطه ضعف هایی همراه است. سعی کنید که قبل از وارد شدن بر هر رابطه ای اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
بی صبری:
یکی از مهم ترین اصول انتخاب معقولانه شریک زندگی این است که در انتخابمان شتلب زده نباشیم. زمانی که تنهایی برایمان غیر قابل تحمل باشد، نمی توانیم عاقلانه تصمیم بگیریم. اگر فرد مجرد صرفا تحت تاثیر فشارهای روانی تنهایی و یازهای جنسی به سمت ازدواج برود، قطعا در ادامه زندگی با شریک خود به مشکل برخواهد خورد. پس هر فردی باید توانایی این را داشته باشد که از تنهاییش لذت ببرد و زندگی اش برایش پر شور و امن و رضایت بخش باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با آدرس مطب روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید