بسیاری از افراد ممکن است که درگیر با باور های رمانتیک باشند و از بستر افکار منطقی کاملا خارج شوند و همین باور ها فردی را انتخاب کنند و ازدواج نمایند و بعد از آن درگیر مشکللات زیادی شوند و در نتیجه این است که با ویرانی بسیاری از ازدواج ها مواجه می شویم. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که می تواند نشان دهد که ایا فردی آمادگی ازدواج دارد یا خیر.
دست از کمال گرایی برداریم.
باید قبول کنیم کسی که با او ازدواج می کنیم با معیارهای ایده ال ما فاصله زیادی دارد و باید جزییات ضعف ها و کاستی های او را بشناسیم. اما این نقص ها را نباید به عنوان عیب شخصی او تفسیر کنیم زیرا که خودمان هم بهتر از او نیستیم و انسان جایز الخطا است و فکر این را رهم نکنید که در این دنیا یک موجود ایده ال برای شما پیدا خواهد شد که دقیقا انچه که می خواهید باشد و هیچ عیب و نقصی نداشته باشد.
امیدی به این که درکمان کنند نداشته باشیم.
طبق مطالعات مرکز مشاوره خانواده نباید طرف مقابلمان را سرزنش کنیم که چرا نتوانسته به وظیفه اش عمل کند و ذهن ما را بخواند و همه چیز ما را درک کند. او نا یابق و بی عرضه نیست و فقط نتوانسته بفهمد که ما که هستیم و چه می خواهیم و کاملا هم عادی است. این را فراموش نکنید که هیچ کس نمی تواند طرف مقابلش را کاملا درک کند و بنابراین نمی تواند به طور کامل با او همدردی کند. البته توجه، درک و همدلی از نکات مهم برای داشتن ازدواج موفق است و زوجین باید تلاش کنند که این سه را تا جایی که در توان دارند در زندگی شان جاری سازند.
می توانیم مهر ورزی کنیم.
طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج یکی از موارد مهم که می توان به آن اشاره کرد این است که شما زمانی آماده ازدواج هستید که توانایی مهر ورزی دارید و فقط به دنبال مهر طلبی نیستید. افراد معمولا در خانواده ای رشد پیدا می کنند که والدینشان بدون هیچ درخواستی به آن ها مهر می ورزد و بدون این که خودشان هیچ درخواستی داشته باشند ولی برخی از افراد در ازدواج نیز به دنبال چنین وضعیتی هستند و فکر می کنند که فقط باید مهر طلب باشند و مهر ورزی را در زندگی زناشویی شان اجرا نمی کنند که این خود فاجعه ای بزرگ را به همراه خواهد داشت. افراد برای این که ازدواج مناسب داشته باشند باید به قدری پخته و بالغ باشند که از حالت کودکی بیرون بیایند و بر اساس خود بالغشان در زندگی مشتزک رفتار کنند. یعنی این که توانایی مهر ورزی را داشته باشند و هر دو طرف باید مهارت مهر ورزی را بدانند و پیوسته در زندگی شان جریان داشته باشد. رابطه زناشویی زمانی که فقط یک نفر مهر ورزی کند و طرف مقابل فقط ریافت کننده باشد و هیچ دانشی از مهر ورزی نداشته باشد، پیش نخواهد رفت و فرد به دلیل این وضعیت فرسوده خواهد شد.
مسئولیت پذیری:
طبق نظر مشاوران خوب زوجین نباید فکر کنند که زندگی همیشه رمانتیک خواهد بود و باید این را بدانند که زندگی مشترک همراه با قبول کردن وظایف، کار کردن، نظافت، حل اختلاف ها، بودجه بندی و مشکلات مالی و بسیاری از موارد دیگر را به همراه دارد و نباید بعد از ازدواج بگویند که اشتباه کرده اند، بلکه باید بتوانند مسئولیت پذیر باشند و این گونه است که می توانند با تلاش منجر به حفظ عشق در زندگی شان شوند.
پذیرش این که به طور کامل با یکدیگر سازگار نیستیم.
افراد معمولا می گویند که فرد مناسب کسی است که سلیقه، علاقه و دیدگاه هایش دقیقا مثل همدیگر باشد ولی این موضوع شاید در کوتاه مدت خوب عمل کند اما در طولانی مدت صحت این امر به شدت رنگ می بازد زیرا که حتما اختلافاتی در زندگی پیدا می شود. فردی که واقعا برای ما مناسب ترین است کسی نیست که هم سلیقه ما باشد بلکه کسی است که بتواند درباره این اختلاف سلیقه ها عاقلانه گفتگو کند.
آمادگی یادگیری باشیم.
زمانی می توانیم بگوییم که امادگی برای ازدواج داریم که بتوانیم این را قبول کنیم که طرف مقابلمان در برخی از زمینه ها از ما عاقل تر و منطقی تر و آگاه تر است و باید از او یا بگیریم و تحمل این را داشته باشیم که برهی از مسائل را از یاد بگیریم. و همچنین ممکن است که ما در برخی مسائل دیگر آگاهی و دانش بیشتری داشته باشیم و باید مانند معلمی صبور باشیم و توقع نداشته باشیم که او همه چیز را باید بداند و یا همه چیز را فوری یا بگیرد. ازدواج تعلیمی دو طرفه است که هر دو می توانند در بستر آن رشد پیدا کنند و پیشرفت کنند.
برخی دیگر از موارد دیگر هستند که داشتن آن ها می تواند موجب آمادگی شما برای ازدواج شود. زمانی که شما آمادگی های لازم را نداشته باشید و وارد رابطه شوید، در ازدواجتان دجار مشکلات بسیاری خواهید شد. پس سعی کنید روی خودتان کار کنید و در قدم اول به خودشناسی اهمیت قائل شوید و نکات مهم را در خود پرورش دهید و بعد از آن تصمیم به انتخاب درست و ازدواج منطقی بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید