تربیت فرزندان امروزه یکی از مسائل مهمی است که نیاز به آگاهی و تلاش زیادی دارد و باید اطلاعات زیادی را در این مسیر به دست بیاورید. در ادامه به برخی از این اقدام ها طبق نظر روانشناس خانواده که می تواند مفید باشد اشاره می کنیم.
به خاطر داشته باشید پدر و مادر، خانواده و فرزندان نمی توانند کاملا بی کم و کاست باشد.
با توجه کردن به این موضوع فشار قابل ملاحظه ای را از دوش خود برمی دارید و دیگر نمی خواهید کامل باشید. و فشار از روی فرزندان شما نیز برداشته می شود و در نتیجه زندگی خانوادگی شما به مراتب بهتر می شود. بسیاری از زوج ها، به مشکلات به شکل سیاه و سفید نگاه می کنند و فکر می کنند که باید کاملا بدون هیچ عیب و قصی باشند. ولی این برداشت اشتباه است و بسیاری از بچه ها لوس هستند و مورد بد رفتاری واقع شده اند. اما بچه های خوب هم وجود دارند و در خانواده هایی بزرگ می شوند که با آن ها برخورد محکم و جامع وجود دارد و با ای حال، اجازه پیدا می کنند که اشتباه کنند. والد بودن با خود نشاط و مسرت فراوان به همراه دارد ولی گاهی اوقات اندوه و ناراحتی را هم می تواند داشته باشد. بالغ بودن یعنی این که همه ی این ها را قبول کنیم و می توان گفت که بالغ خوب و واجد شرایط بودن و یک والد خوب بودن از وجوه مشترک فراوانی برخوردارند.
بچه ها قرار نیست که شما را بزرگ کنند و به شما خدمت کنند.
طبق نظر روانشناس ازدواج بچه های شما باید مسئولیت داشته باشند ولی قرار نیست که بالغ های کم سن باشند. اگر که برای رسیدن به حمایت های اجتماعی روی فرزندان خود تکیه می کنید در واقع آن ها را معلول می کنیدو به آن ها اجازه رشد دادن نمی دهید . و زمانی که بزرگ می شوند نیز احساس می کنند که باید زندگی شما را اداره کنند. البته که فرزندان نیز باید مسئولیت هایی را داشته باشند ولی اگر خودخواهانه انتظار داشته باشید آن ها به شما خدمت کنند و اگر احساس می کنید هر زمان به آن ها احتیاج دارید باید همه زندگی خود را به خاطر شما رها سازند، باید در این رابطه تجدید نظر کنید. به این فکر کنید که با توجه به سن و سال فرزندتان از آن ها چه انتظاراتی باید داشته باشید. اگر در این زمینه اطلاعاتی ندارید سعی کنید که از فردی متخصص و یا منبع دیگر جمع کنید و آگاهی کسب کنید.
به تغییرات کوچک اهمیت بدهید.
انسان نمی تواند به شکل ناگهانی به هدف بزرگی برسد و نمی تواند موفق شود و احتمال این که شکست بخورد بیشتر است و در این مسیر حتی ممکن است با اهمال کاری مواجه شود و یا از هدفی که می خواست صرف نظر کند از این رو سعی کنید که هدف هایتان را به بخش های کوچک و قابل انجام تقسیم کنید و برای آن ها تلاش کنید و خودتان خواهید دید که این هدف ها به شما حال بهتری خواهند داد و رسیدن به هدف نهایی نیز راحت تر خواهد بود. تغییر نیز به همین صورت است و تغییرات ناگهانی دور از دسترس است ولی تغییر های کوچک و قابل انجام خیلی شیرین تر است و به شما و خانواده تان حس و حال خوبی خواهد داد. پس به این تغییرات کوچک اهمیت بدهید و به آن ها ارزش قائل شوید.
بیش از اندازه سخت گیز و غیر قابل انعطاف نباشید.
بر اساس مطالعات مراکز مشاوره برخی از افراد بازی و تفریح کردن را بلد نیستند و اگر که تفریح کردن بد نباشید زندگی به شما بد خواهد گذشت. و شما مجبور نیستید که این گونه زدگی کید . ما در این جامعه راه تفریح کردن را نمی دانیم و بسیاری از افرادی که با آن ها مواجه می شویم جدی و غیر قابل انعطاف هستند. بد نیست که اگر برخی از رویه ها و مقررات سختگیرانه خود را تخفیف بدهید . با این کار ها اتفاقی نمی افتد .
ارزش ها و سبک و طرز زندگی تان را وارسی کنید و هر انچه که لازم است را تغییر دهید.
به طرز فکر ها و ارزش ها نگاهی بیندازید و آن ها را وارسی کنید و ببیندی که کدام ها نسبت به خانواده شما نیاز به تغییر دارد و آن ها را کار بگذارید و روش های مناسب تری را جایگزین کنید.
از تجربه کردن نترسید.
طبق نظر روانشناس خانواده هیچ کس بدون تجربه کردن به جایی نمیرسد به این نکته ی مهم توجه داشته باشید که بچه ها به طرز حیرت انگیزی با انعطاف هستند . اگر سبت به موضوعی در امر تربیت فرزندان خود با شک و تردید رو به رو هستید، روش دیگری را مورد بررسی قرار بدهید. می توانید راه حل های خلاق پیدا کنید و می توانید به دنیا به چشم دیگری نگاه کنید. اگر انقدر سخت و بی انعطاف هستید که فکر می کنید تنها یک راه وجود دارد از کسی کمک بگیرید. این سخت گیری ها مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد . هر چقدر فرزندان بزرگ تر سوند بر دامنه ی مشکلات افزوده می شود. زیرا هر چه بزرگ تر می شوند راه حل ها متنوع تر و پر تعداد تر می شوند پس پذیرای راه حل های مختلف و آمادگی داشتن برای تجربه کردن باورهای مختلف انعطاف پذیری را نشان می دهد که در نهایت به سود شما و به سود فرزند شما تمام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با مراکز مشاوره در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید