اصول روانشناسی و مشاوره بر این مبناست که هنگام تصمیم گیری برای ازدواج، فرد باید ابتدا خود و همسرش آینده اش را بشناسد و در این راه بهتر است از روش های علمی استفاده کند. در واقع زوجین باید با کمک مشاوره، به تصویری درست از افکار و علاقه و اهداف یکدیگر دست یابند. در این مرحله حتی شناخت اهداف فوری و مهم بسیار مهم است. دو طرف باید با همدیگر گفت و گو داشته باشند و از علایق و ارزش ها و ویژگی های شخصیتی مشترک برخوردار باشند. مهارت هایی نظیر همدلی برای ازدواج بسیار مهم هستند و در هر زندگی مشترک ممکن است افراد از جگیدن، تسلیم شدن، گریز و قهر کردن و مذاکره استفاده می کنند و هر دو طرف باید گزینه چهارم را یاد بگیرند . زیرا که با انتخاب راه حل های دیگر زندگی خود را با دشواری هایی مواجه خواهند کرد.
مشاوره برای زوجین قبل از ازدواج و حین و بعد از ازدواج نیز است. قبل از ازدواج برای بررسی و تایید شرایط زن و مردی است که می خواهند پیوند زندگی و زناشویی برقرار کنند و حین ازدواج برای توانایی در حل مشکلات خواسته و نا خواسته و پس از ازدواج برای تحکیم روابط بین زوجین و مشکلاتی که برای آن ها وجود دارد که توانایی حلشان را ندارند به کار می رود. اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم اکثر افراد به مشاوره ازدواج نیاز دارند اما برخی زیاد و برخی کمتر. مشکلات در خانواده همواره وجود خواهد داشت و ما نمی توانیم آن را به طور کلی حذف کنیم ولی باید آن ها را به موقع حل کنیم.
مشکلات مهمی که در خانواده های ایرانی وجود دارند چه مواردی است؟
مهم ترین مشکلاتی که در بین خانواده ها ایرانی می توانیم ببینیم شامل موارد زیر هستند:
1. طبق نظر روانشناس خانواده کمبود و یا نبود شناخت نسبت به عواطف و ایجاد احساسات طرف مقابل و یا به عبارت دیگر نشناختن شخصیت ویژه هر فرد و تفاوت های جنسیتی که عدم شناخت آن ها خود باعث بروز بسیاری از اختلافات می شود مثلا میزان عواطف و احساسات و بروز آن ها در زنان و مردان متفاوت است و به علت عدم آشنایی با ویژگی های زن و مرد به نادرستی همدیگر را مورد قضاوت قرار می دهند و به همین دلیل برای رفع این مشکل توصیه می شود که زوجین برای شناخت تفاوت هایشان از فردی متخصص کمک بگیرند و به دست آوردن آگاهی از این تفاوت ها می تواند به میزان زیادی مشکلاتشان را حل کند.
2. مشکل بعدی که می توانیم به آن اشاره کنیم عدم تنظیم روابط در خانواده است. و این به این معنی است که زوجین نمی دانند روابط خود با خانواده خود و همسرشان را چگونه تنظیم کنند و چگونه روابطشان را تعادل کنند. آن ها باید بدانند که خود و همسرشان پگونه رفتار کنند تا ضمن احترام گذاشتن به اعضای خانواده های خود، مهارت های زندگی مانند خشم، عزت نفس و نه گفتن را بیاموزند.
3.مسائل اقتصادی مورد دیگری است که می توان اشاره کرد. منظور از این مورد تفاهم نداشتن در برنامه ریزی اقتصادی است برای مثال میزان کنترل مخارج در زندگی، تعیین زمان مناسب و کافی برای کار و خانواده و وقت سپری کردن مناسب با فرزندان و همسر و ... همگی مواردی هستد که می تواند زندگی مشترک را تحت تاثیر قرار دهند. در واقع ایجاد تعادل بین کار و خانواده، رعایت کردن مخارج و برنامه ریزی های مشخص برای آن مسائلی هستند که باید در خانواده ها به تفاهم رسیده شود.
4.طبق نظر سکس تراپ خوب مشکلات جنسی مورد دیگری است که می توانیم به آن اشاره کنیم که علت بسیاری از طلاق ها این موضوع است و بسیاری از مشکلای که بین زوجین هستند از این مورد سرچشمه می گیرد. البته زوجین در جامعه ایرانی ما نمی توانند اطلاعات مناسب و کافی را از منبع مناسب داشته باشند و به این منظور باید در این زمینه زوجین از مشاوران خانواده و متخصصان در این زمینه راهنمایی دریافت نمایند. تفاوت های فرهنگی بین زوجین یکی از مواردی است که می تواند باعث ایجاد مشکلات در این زمیه شود و هم چنین شیوه نگرش افراد به موضوع مشترک زندگی و نگرش زوجین به موضوع بر می گردد که گاه ممکن است اشتباه باشد که با مراجعه به افراد متخصص این موضوع باید حل شود.
5. آرزوی سازگاری کامل در زندگی زناشویی:
بعضی از همسران توقع دارند که در همه موارد با همسرشان توافق داشته باشند ولی باید بدانید که هیچ زن و شوهری نمی توانند در همه موارد زندگی با هم توافق داشته باشند و این آرزوی محال می تواند خود دعواهای زیادی را ایجاد کند. زوجین باید برخی از مسائل را که قابل تغییر نیست بپذیرند و این خود دارای جزئیات زیادی است که نیازمند یادگیری و کسب آگاهی از سوی افراد متخصص می باشد.
در قسمت بالا با برخی از مشکلات خاواده های ایرانی آشنا شدید و آن چه که می خواهیم بیان کنیم این است که قبل از ازدواج آن چه که باید مورد توجه قرار بگیرد نقش مشاوره جهت آموزش های لازم است که کارآمد ترین روش برای استحکام پایه های زندگی است. امروزه مشکلات اقتصادی ، عدم شناخت متقابل زن و شوهر نسبت به یکدیگر ، عدم راهنمایی صحیح از سوی جامعه و خانواده ، اجبار والدین به ازدواج با فردی مورد نظر خودشان، رعایت نکردن فاصله سنی و .... از جمله مهم تری عوامل شکست در ازدواج است که بهترین راه پیشگیری از بسیاری از موارد گفته شده، مشاوره قبل از ازدواج است.
همه افراد به امید یک زندگی خوب و پایدار و رسیدن به خوشبختی با هم ازدواج می کنند در حالی که عده ای از ان ها به جدایی منتهی می شود و عده ای دیگر نیز به زندگی پر تنش و سخت تن می دهند که با در نظر گرفتن احتمال جدایی به طور حتم نیاز به مشاوره دارند. به این منظور می توانید با افراد متخصص و مجرب در مطب روانشناسی مراجعه کرده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید