4 مورد در رابطه هستند که بار ها در رابطه اتفاق می افتد و باعث ایجاد مشکل در رابطه می شود . زوج هایی که نا موفق هستند و با شکست مواجه میشوند این موارد را زیاد تکرار میکنند اما زوج های موفق راه های بهتری را برای برقراری ارتباط و حل مشکلات به کار میبرند . در ادامه این 4 ویروس رابطه را معرفی می کنیم تا آن ها را در خود و رابطه تان شناسایی کنید و نسبت به رفع آنها جهت داشتن رابطهای موفق و کار امد اقدام کنید.
عیب جویی و انتقاد کردن:
زمانی که طرف مقابلمان کار بدی انجام می دهد و یا رفتاری دارد که باعث ناراحتی ما می شود، می توانیم با رعایت ادب و احترام آن را بیان کنیم ولی عیب جویی کردن بحث دیگری است که به رابطه صدمه میزند.بر اساس تحقیقات مرکز مشاوره ازدواج ایرانیان یکی از موارد مهم در ازدواج های نا موفق ، تمایل زن و شوهر به این است که به یکدیگر صفات منفی نسبت می دهند و هر مشکلی را به عنوان خصیصه به فرد نسبت می دهند و علاوه بر آن هر کار مثبتی را نیز نادیده می گیرند. زمانی که طرف مقابل را با صفت منفی متهم می کنید، راه را برای حل مسئله و مشکل رابطه می بندید و وضعیت را از آن چه که هست بد تر می کنید. برخی رفتار های ساده مانند فکر کردن قبل از صحبت کردن، استفاده از عبارات مثبت، واقع گرا بودن و داشتن توقعات منطقس از طرف مقابل، نسبت ندادن رفتار دیگران به خود، بیان کرن صریح خواسته ها و .... می تواند شرایط بهتری را ایجاد کند. همهی ما دوست داریم که آزادانه نظرات و انتقادات خود را بیان کنیم اما انتقاد بیش از حد بسیار آزاردهنده است و آثار منفی بسیاری را به جا می گذارد. زوجینباید به نحوی با یکدیگر صحبت کنند که باعث آزرده شدن یکدیگر نشوند، زیرا که هر فردی عیب هایی دارد و خواسته ها و مشکلات باید به نحوی مطرح شوند که باعث سوءتفاهم نشوند. زیرا که علت بسیاری از دعواهای زن و شوهری به دلیل سوءتفاهم ها می باشد. بد ترین شیوه انتقاد زمانی است که او را مورد حمله ی تحقیر و تمسخر قرار دهید و او را با دیگران مقابسه کنید و رفتار های دیگران را به رخ او بکشید و انجام این کار ها با حضور افراد دیگر شرایط بدتری را ایجاد خواهد کرد.
تحقیر کردن:
طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره خانواده ایران تحقیر کردن، یک مسئله عمیق در رابطه عاطفی می باشد و پیامدهای جبران ناپذیری را به همراه دارد. از بین رفتن اعتماد به نفس همسر و خود ارزشمندی ، سرد شدن رابطه زوجین، مشکل در ادامه و برقراری رابطه ، افسردگی و اضطراب، از بین رفتن صمیمیت، از بین رفتن احساس تعلق به رابطه، درگیر شدن با افکار و احساسات منفیاز مواردی است که تحقیر کردن باعث آن ها میشود. این رفتار مفی حتی فرزندان را نیز درگیر خواهد کرد و به همین دلیل باید مراقب آن بود تا در رابطه به وجود نیاید و نسبت به حل سریع آن اقدام کرد.
جبهه گیری:
اگر مورد حملهی طرف مقابل قرار بگیرید، کاملا طبیعی است که از خودتان دفاع کنید. در واقع دفاع از خود واکنشی طبیعی در مقابل خطر است ولی چنین رفتاری باعث اوج گرفتن اختلافات و عدم حل آن ها میشود.جبهه گیری با از زیر مسئولیت در رفتن، بهانه اوردن و ... همراه است. اگر که بتوانید همسرتان را درک کنید و با او همدلی کنید و در مقابل او جبهه نگیرید، اثرات مثبتش را به مرور زمان در رابطه خواهید دید. البته ایجاد رفتار های مثبت در رابطه به طور ناگهانی حاصل نخواهد شد. بلکه باید با تمرین و تکرار بسیار آنها را به شکل عادت هایی ایجاد کرد و به مرور زمان تاثیر مثبت آن را در زندگی دید.
بی توجهی:
بر اساس مطالعات روانشناسی مشاوره زمانی که زوجین هیچ تلاشی برای بهبود رابطه نکنند، باعث غفلت و بی توجهی در رابطه خواهد شد. در واقع زن یا مرد برای همسرش وقت نمی گذارد و هیچ تلاشی برای تقویت رابطه نمیکند. و یا زمانی که زوجین به مشکلی بر می خورند و به جای صحبت و حل مشکل، سکوت را انتخاب می کنند، در نهایت باعث اوج گرفتن مشکل و دعوا خواهد شد. قهر و سکوت نشاندهندهی سبک ارتباطی ضعیف و نا بالغانه می باشد. در رابطه ای سالم زوجین می توانند به راحتی دربارهی مشکلاتشان صحبت کنند و در جهت رفع آن ها تلاش کنند.
سخن آخر:
اگر فکر می کنی این 4 ویروس در زندگی مشترکتان وارد شده است، هر چه زود تر برای از بین بردن آن ها تلاش کنید زیرا که موارد گفته شده باعث نابودی رابطه می شود. و از آن جایی که هر فردی لایق داشتن زندگی مشترک شاد و سالم میباشد، به همین دلیل در جهت یادگیری مهارتهای مناسب زندگی مشترک باید اقدام کرد به همین دلیل مشورت و راهنمایی با افراد متخصص در این زمینه در بهترین مطب روانشناسی نظیر انتخاب نو عقلانی خواهد بود.
دیدگاه خود را بنویسید