طبق نظر بهترین روانشناس کودک مرکز مشاوره کودک بیش فعالی شایع ترین اختلال بهداشت روانی در کودکان است که تشخیص داده می شود و بر اساس گفته های مشاور روانشناس کودک یکی از ضوابطی که می توان به کمک آن از تشخیص نادرست پرهیز کرد ضابطه بروز نشانه ها در 7 سالگی است . اما اگر متخصص روانشناس کودک متوجه وجود نشانه ها در سنین کمتر بشود ، از چه سنی باید شروع کند ؟ قرار داشتن هفت سالگی به عنوان سن سر آغاز ، حاکی از آن است که امکان دارد الگوهای بهنجار رفتاری تا حدود پنج سالگی به نشانه های بیش فعالی کودکان شباهت داشته باشد. اما اگر نشانه ها بنا به علل گوناگون مانند موقعیت های زندگی یا تنش روانی ، در سنین بعدی ظاهر شود در آن صورت این تشخیص مجاز نیست ، این موارد باید به عنوان مشکل شناخت و آن ها را درمان کرد. درمان بیش فعالی کودکان با نوروفیدبک ، روان درمانی و دارو درمانی انجام می شود که به توضیح آن ها می پردازیم تا والدین با شیوه های درمانی بیش فعالی کودک در کلینیک روانشناسی انتخاب نو آشنا شوند.
3 روش درمان کودک بیش فعال در مرکز روانشناسی کودکان انتخاب نو توسط روانشناس کودک خوب :
بررسی روانشناسی درباره ی کارایی درمان های روانشناختی و دارویی رو به هم رفته حاکی از آن است که کودکان و نوجوانانی که به هر ترتیب تدابیر درمانی دریافت می کنند نتایج بهتری می گیرند تا کسانی که تحت هیچ گونه درمان قرار نمی گیرند. طبق نظر روانشناس کودک میزان کارایی هر روش معین درمانی احتمالا بیش از هر چیز به نوع اختلال کودک یا نوجوان بستگی دارد. بر اساس گفته های دکتر روانشناس کودک انتخاب نو مشاوره روانشناسی و برنامه ریزی و کاربرد شیوه های درمانی برای کودک و نوجوان ، از این لحاظ که بایستی با ویژگی های دوره رشد آنان همخوانی داشته باشد ، به صورت کار پیچیده و دشواری در می آید ، بایستی کودک را در جمع خانواده در نظر گرفت ، مخصوصا از این جهت که خانواده نیز بایستی تدابیر درمانی داشته باشند؛ و از این لحاظ که کودک و نوجوان به ندرت خودشان خواستار درمان می شوند و انگیزه لازم برای درمان را ندارند . درمان بیش فعالی کودکان توسط مشاور کودک رفتار های مختلف کودک را به تدریج اصلاح می کند و الگوهای رفتاری درست را به الگوهای رفتاری درست و صحیح تغییر می دهد و سعی می کند تا کودکان بیش فعال را به افرادی نرمال نزدیک کند.
2) دارو درمانی بیش فعالی :
برای درمان بیش فعالی و اختلال توجه کودکان دارو های محرک توسط روانپزشک ممکن است به کار رود در درمان بیش فعالی این نوع داروها موجب کاهش رفتار تخریبی و افزایش توجه می شود دارو های محرک دارای اثرات جانبی پراهمیتی از قبیل بی خوابی ، سردرد ، پرش عضله ، تیک و حالت تهوع هستند. به این ترتیب اگر قرار باشد تشخیص بیش فعالی به مصرف دارو های محرک بیانجامد ، بایستی دکتر مشاور و دکتر روانپزشک مرکز درمان بیش فعالی در تشخیص دقت بسیار به کار رود . همراه شدن این دو نوع درمان رواندرمانی و دارو درمانی با یکدیگر نتیجه بهتری را در کودکان با بیش فعالی حاصل خواهد کرد زیرا که دارو درمانی همراه اصلاح مرحله به مرحله رفتار در کودکان اثرات بهتری را در کودکان ایجاد خواهد کرد و درمان بیش فعالی کودکان همکاری والدین کودک را نیز می طلبد زیرا که با آموزش رفتار صحیح با کودک بیش فعال به والدین کنترل بیش فعالی در بزرگسالان را آسان تر می کند. در ادامه می توان به این موضوع نیز اشاره کرد که علاوه بر درمان دارویی بیش فعالی و درمان روانشناختی بیش فعالی ورزش های مناسب برای تخلیه انرژی آن ها می توان استفاده کرد.
در نوروفیدبک توسط دکتر نوروفیدبک در مرکز نوروفیدبک کودک مرحله به مرحله و به تدریج نحوه تمرکز بر یک موضوع تحت کنترل خودش آموزش می بیند یعنی کودک با استفاده از توجه خود بعضی از تصاویر کارتونی را می تواند تحت کنترل خود قرار دهد و وقتی کودک تمرکز خود را از دست می دهد و یا بی توجه می شود این تصاویر کوچک تر می شوند و اگر توجه لازم را داشته باشد می تواند تصاویر را بزرگ تر کند که این فرایند توسط الکترود هایی که به پوست سر کودک وصل می شود و با این الکترود ها در واقع امواج مغزی نشان داده می شود و به عبارتی کنترل این امواج مغزی می تواند رفتار را نیز تغییر دهد.
آیا تشخیص زود هنگام بیش فعالی ضروری است ؟
تشخیص زود هنگام بیش فعالی در کودکی ضروری می باشد و به این نکته باید تاکید کرد کرد که تشخیص آن باید توسط یک متخصص روانشناس کودک در کلینیک مشاوره کودکان انجام شود تا از وجود این اختلال در کودکان اطمینان حاصل کرد و شیوه درمانی مناسب را ارائه داد. عدم درمان بیش فعالی باعث ادامه آن و بروز بیش فعالی در بزرگسالی را بیانجامد که این به نوبه ی خود در فرد بزگسال بیش فعال می تواند تاثیرات زیادی را در زندگی روزمره ایجاد کندبه همین دلیل درمان آن در همان سنین کودکی و کاهش علائم بسیار مفید خواهد بود.
دیدگاه خود را بنویسید