بسیاری از جوانان برای ازدواج خود دلایلی دارند ، اما گاهی اوقات انسان به دلایل متفاوت و برای رهایی از بسیاری مسا ئل و مشکلات زندگی خصوصی و خارج شدن از وضعیت تجرد دست به انتخاب فردی برای زندگی آینده اش می زند که این کار نمی تواند نجات بخش او باشد .طبق نظر مشاور پیش از ازدواج ایرانی عدم آگاهی در این مورد آسیب بزرگی بر زندگی شان وارد می سازد و در ادامه به دلایل نادرست ازدواج اشاره می کنیم زیرا که ارتباط با یک فرد به دلایل غیر منطقی و نادرست ، یکی از شیوه های ایجاد ارتباط نا سالم و غیر ارضا کننده می باشد . این دلایل نا درست عبارت است از :
تحت فشار بودن از سوی خانواده ، دوستان و آشنایان :
بر اساس گفته ی مشاور خانوادگی ایرانیان بعضی از جوانان نسبت به صحبت ها و عقاید اطرافیان ، از قبیل دوستان ، آشنایان و غیره بسیار آسیب پذیر و شکننده بوده و به خود اجازه می دهند که به خاطر آن ها رابطه ای را به اجبار آغاز کرده و یا ادامه دهند ، در حالی که این رفتار آن ها را راضی و خوشحال نمی سازد . چنین افرادی اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارند یا به نوعی بیش از حد ، تحت تاثیر سخنان و رفتار های اطرافیان خویش هستند ، و بر اساس میل خود و فکر خود تصمیم به ازدواج نمی گیرند و این یکی از دلایل نادرست برای ازدواج است .
دوری از خانواده و پدر و مادر :
وقتی وضعیت خانه و خانواده بسیار آشوب باشد ، ازدواج راهی گریز به حساب می آید . و بسیاری از افراد این راه گریز را انتخاب می کنند . این کار بسیاراشتباه است و در واقع از چاله در آورده و به چاه می اندازد .
افزایش سن :
طبق نظر روانشناس مشاور خوب تفکر این که سن شما بالا رفته و هنوز ازدواج نکرده اید ، می تواند نوعی عامل تحریک کننده باشد . البته این که شما به چه سنی نگاه می کنید و چه سنی در ذهنتان به عنوان حد و مرز تلقی می شود ، خود جای تامل و بررسی بیشتر دارد ، زیرا افکار افراد با یکدیگر بسیار متفاوت است و بنابراین نمی توان یک قانون کلی در نظر گرفت . بدون شک در ذهن خود ، سنی را به عنوان ایده ال ترین زمان برای ازدواج انتخاب کرده اید . این سن ممکن است از زمینه های گوناگون مانند خانواده ، سن ازدواج خواهران و برادران نشات گرفته باشد .
فقط برای پول و ثروت :
اگر شما شیفته ی فردی هستید که ثروتمند است و فقط به همین دلیل حاضرید با او ازدواج کنید و به دیگر ابعاد توجه نمی کنید ، نمی تواند ملاک مناسبی باشد . البته ازدواج با فردی که هیچ چیز از نگاه مادی ندارد ، نیز قابل قبول نیست . پس ایده ی ازدواج کردن با یک فرد بدون توجه به احساس و عاطفه قلبی و فقط لز روی نگاه مادی گرایانه ، عقلانی نیست و اشتباه است .
ترحم و دلسوزی :
گاهی انگیزه ی فرد برای ازدواج ، نجات دادن شخص مقابل از تنهایی ، فشار های زندگی ، مشکلات اقتصادی و اجتماعی و یا دلایل دیگر است . چنین انگیزه هایی بعد از مدتی خاموش می شود و در نهایت زندگی مشترک را با بحران مواجه می سازد .
ازدواج به دلیل تنهایی و دلتنگ بودن :
زمانی که شما احساس تنهایی می کنید و تصور کرده که دلتنگی سراغتان آمده ، این احتمال وجود دارد که شما دست به انتخاب یا انتخاب های نا معقول و نسنجیده بزنید و در این شرایط است که در رابطه یا روابطی قرار می گیرید که برای شما ارضا کننده نیست . پس تلاش کنید بسیار معقولانه و منطقی انتخاب کنید .
عدم توجه به زندگی شخصی خویش :
بسیاری از افراد گاهی به این علت دست به برقراری رابطه با دیگران می زنند که احساس می کنند از کمبود شوق ، شور و بی هدفی به ستوه آمده اند ، و به جای این که به فکر درون خود باشند ، خود را در آستانه ی بر قراری رابطه عشقی نا فرجام قرار می دهند و چنین روابطی هیچ سر انجامی ندارد .
عشق سطحی و زود گذر :
گاهی دو نفر چنان علاقه ای به یکدیگر پیدا می کنند که گمان می برند به راستی عاشق هم هستند و زمانی که هیجان با سرعت چشمگیری در روابط پیش رود صراحت ، صداقت و اعتمادی که لازمه ی یک رابطه محکم است احتیاج به زمان دارد . یک آشنایی سریع ، هر چقدر که هیجان آور باشد تنها صمیمیت ظاهری به بار می آورد .
پدر و مادر شدن :
یکی از مهم ترین عوامل تحریک کننده برای ازدواج این است که فرد ، خود را پدر یا مادر می بیند و دوست دارد که صاحب فرزند شود اما فرد باید از لحاظ اخلاقی ، مادی ، عاطفی و تربیتی آمادگی برای تربیت فرزندان را داشته باشد . برای ازدواج باید فردی را انتخاب کنید که فقط در فکر این نباشد که صاحب فرزند شود بلکه فردی باشد که در تمام مرحل زندگی پا به پای شما گام بردارد و همدم شما باشد .
نیاز جنسی :
بر اساس گفته ی مشاوران مراکز مشاوره ایران ازدواج فقط به خاطر دلایل جنسی و علاقه به فرد فقط به خاطر مسایل جنسی نمی تواند درست باشد و ضامن یک ازدواج موفق و عاقلانه نخواهد بود .
دیدگاه خود را بنویسید