برای یک زندگی پایدار هیچ چیز به اندازه رفاقت و دوستی زن و شوهر حیاتی نیست. و این صمیمیت و دوستی به معنای سهیم شدن در علایق و افکار همدیگر است. شما و همسرتان باید مدت زمانی را صرف فعالیت های مشترک، برنامه ریزی برای اهداف مشترک و تلاش برای رسیدن به آن ها کنید تا به پیوند زناشویی با تاثیر گذاری برسید. طبق نظر روانشناس زن و شوهرهایی که قادر هستند وقتی اختلافی پیش می آید با هم صحبت کنند و خشم شان را به درستی ابراز کنند می توانند این دوستی را داشته باشند. این که چگونه گذشت کنیم، توانایی در اعتماد کردن به یکدیگر و باور به این که خوبی احیا شدنی است تنها در صورتی روی می دهد که طرفی که آزرده شده بتواند آزردگی اش را برای طرف مقابل مطرح کند و طرف دیگر نیز باید مسئولیت ایجاد این ناراحتی را بر عهده بگیرد. توانایی همکاری کردن برای حل مسائل به همراه صمیمیت فرصت موفقیت در زندگی زناشویی را ایجاد می کند. در ادامه به قانون هایی اشاره می کنیم که باید هر زوجی نسبت به آن آگاهی داشته باشند.
1.بهترین زمان برای مطرح کردن مشکلات و حل اختلافات در حالت خشم نیست پس منتظر باشید تا اختلافات را در یک زمان آرامش و دور از شلوغی مطرح کنید. اگر که عصبانی هستید سعی کنید که صحبت نکنید و برای مدتی صبر کنید سپس صحبت کنید زیرا گفتگو در زمان عصبانیت چیزی جز بد تر کردن وضعیت نخواهد داشت.
2.حرف تان را بدون تهدید و بی ادبی و تحقیر کردن بزنید. بدون این که به شخصیت او برچسب بزنید و او را زیر سوال ببرید از او گله کنید و احترام را در هر شرایطی حفظ کنید. زیرا که احترام یکی از موارد مهم در هر رابطه ای است و نباید به هیچ عنوان نادیده گرفته شود.
3.زمانی که از موضوع خاصی از دست همسرتان نازاحت هستید فقط درباره آن صحبت کنید و از شخصیت او ایراد نگیرید و هرگز فراموش نکنید که هدف شما تغییر رفتار او است نه توهین به شخصیت او.
4.به جای این که درباره همسرتان صحبت کنید، از احساسات خودتان حرف بزنید مثلا به جای این که بگویید تو آدم.... هستی، بگویید من احساس خوبی ندارم و ناراحتم. زمانی که جملات خود را با تو شروع می کنید باعث می شود که فرد مقابل جبهه بگیرد و هیچ مسئله ای حل نشود و شرایط بهتر شود ولی زمانی که جملاتتان را با توصیف احساسات خود شروع کنید شرایط بهتری را تجربه خواهید کرد.
5.بر اساس مطالعات روانشناسان ازدواج اگر احساس کردید که بحثتان به نتیجه ای نمی رسد و فشارتان بالا می رود و نمی توانید با یکدیگر صحبت کنید و به عبارتی حرف یکدیگر را نمی فهمید برای چند دقیقه صبر کنید و صحبت را به زمان مناسب تری منتقل کنید. البته این وقفه نباید خیلی طولانی باشد و نباید حل مشکل را به زمان طولانی تر دیگری انتقال دهید زیرا در این شرایط حل مشکل دشوار تر خواهد بود.
6.بحث را در ساعات آخر شب قرار ندهید زیرا که این زمان هر دو طرف خسته هستید و نمی توانید به خوبی صحبت کنید. برنامه ریزی برای صحبت کردن در زمان مناسب برای حل مشکل هنر شماست. و این نکته را فراموش نکنید که شما نمی توانید همسر خود را تغییر دهید و سعی کردن برای این تغییر شما را فرسوده خواهد کرد.
7.اگر همسرتان را دوست دارید، از دیدگاه همسرتان به قضیه نگاه کنید و یک طرفه قضاوت نکنید. نکاه کردن به دنیای اطراف از چشم دیگری در واقع همدلی را نشان می دهد و این مهارتی است که زوجین برای موفقیت در ازدواجشان باید حتما به آن توجه کنند. همدلی باعث می شود که بسیاری از کدورت ها و ناراحتی ها از بین برود و همسر خود را درک کنید.
8.طبق نظر مشاور خانواده به حرف های همسرتان به خوبی گوش کنید و در این زمینه فعال باشید. گوش کردن فعال یکی از مهارت های مهم دیگری است که زوجین باید به آن اهمیت بدهند پس سعی کنید که بهانه نیاورید و رفتارهایتان را توجیه نکنید و به او نشان دهید که برای تان اهمیت دارد و می خواهید کاری کنید تا او خوشحال شود و این کار را با ارتباط کلامی و غیر کلامی می توانید نشان دهید.
9.همسر شما توانایی ذهن خوانی نداردپس باید یاد بگیرید که بتوانید نیاز ها، خواسته ها، و انتظارات خود را محترمانه و در زمان مناسب بیان کنید.شما زمانی می توانید رابطه ای موفق را ایجاد کنید که توانایی بیان نیاز ها و ابراز درست احساسات را داشته باشید و از او توقع نداشته باشید که خودش بفهمد زیرا مه چنین چیزی امکان پذیر نیست.
10.اگر تلاش هایتان برای داشتن زندگی زناشویی موفق بی نتیجه ماند و نتوانستید آن را به خوبی هدایت کنید، حتما با یک روانشناس مشورت کنید زیرا که آن ها مهارت های لازم و کابردی مهم را به شما آموزش خواهند دادو شما با تمرین و تکرار می توانید زندگی زناشویی خود را بهبود ببخشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب مشاوران در تماس باشید.
دیدگاه خود را بنویسید